Statul a scos din nou la vânzare acțiunile „Moldasig”

  • 4 oct. 2019, 15:02
  • 522

Banca de Economii, aflată în proces de lichidare, a scoate din nou la vânzare cele 61 200 acțiuni pe care le deține la compania „Moldasig”. În perioada 22-29 octombrie, pachetul de acțiuni va fi expus la licitație la Bursa de Valori a Moldovei. Prețul a fost micșorat din nou și a ajuns la 10,5 milioane lei.

Pe 19 iulie, subiectul a fost discutat la ședința Consiliului Suprem de Securitate și s-a decis ca vânzarea acțiunilor „Moldasig” să fie sistată. 

„Se încerca înstrăinarea cu 15 milioane. A fost sistată această vânzare. A fost luată decizia ca statul să rămână în continuare proprietar, s-o reevalueze și să o vândă la preț real de piață. „Moldasig” va fi vândută la preț mult mai bun, iar banii încasați vor putea fi folosiți pentru a acoperi furtul miliardului”, a declarat Dodon în iulie.

În pofida deciziei Consiliului Suprem de Securitate, acțiunile „Moldasig” se vând iarăși la preț redus de 171,85 lei pentru o acțiune. În ultimul an, acțiunile „Moldasig” au fost scoase la vânzare de nenumărate ori, iar prețul a scăzut în jumătate. Dacă în ianuarie 2018 Banca de Economii cerea 35 milioane de lei pentru cele 61 200 de acțiuni, adică aproximativ câte 568 lei pentru o acțiune, acum este gata să le vândă cu 10,5 milioane lei.