CNAS a transferat banii pentru indemnizațiile adresate familiilor cu copii

  • 16 iul. 2020, 15:17
  • 355

Transferurile mijloacelor financiare pentru plata indemnizației de maternitate în sumă de 57,5 milioane lei și pentru indemnizația paternală – 1,9 milioane lei au fost efectuate miercuri, 15 iulie, anunță Casa Națională de Asigurări Sociale. 

Anterior, CNAS a virat banii către prestatorii de servicii de plată destinați achitării indemnizațiilor pentru familiile cu copii. Astfel, pentru indemnizația unică la nașterea copilului s-au transferat 28,5 milioane lei. Pentru indemnizația lunară pentru creșterea copilului pînă la împlinirea vîrstei de trei ani s-au transferat 102,4 milioane lei. 

Pentru indemnizația lunară de suport pentru creșterea pînă la trei ani a copiilor gemeni sau a mai mulți copii născuți dintr-o singură sarcină s-a transferat un milion de lei. Pentru indemnizația lunară pentru îngrijirea copilului pînă la împlinirea vîrstei de doi ani s-au transferat 24,6 milioane lei, transmite ipn.md. 

CNAS menționează că recent au fost efectuate transferurile pentru celelalte prestații sociale, cum ar fi pensii, compensații, alocații, ajutorul social, ajutorul pentru șomaj, indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă sau ajutorul pentru perioada rece a anului. 

Casa Națională de Asigurări Sociale mai anunță că în zilele următoare vor fi transferați banii pentru pensiile noi stabilite și a doua tranșă de mijloace financiare pentru plata indemnizațiilor pentru incapacitate temporară de muncă.