Cetățenii, îndemnați să doneze bani și pentru oamenii fără adăpost

  • 31 mar. 2020, 15:46
  • 559

Grupul de inițiativă „Coliba Albastră” a lansat un cont bancar pe care toți doritorii pot expedia bani pentru a susține oamenii fără adăpost, în timp de pandemie.

„Pentru oamenii fără adăpost, pandemia COVID-19 înseamnă nu numai un risc pentru sănătate, dar și reducerea bruscă a posibilităților de a-și asigura minimul necesar și de a se refugia într-un loc sigur”, se arată într-un mesaj al grupului de voluntari, transmite Știri.md.

În acest sens, tinerii au creat un cont bancar menit să-i asigure pe oamenii fără adăpost pe perioada pandemiei cu mâncare, apă, produse de igienă personală și medicamente de primă necesitate.

De asemenea, grupul de inițiativă îndeamnă cetățenii să fie solidari cu toți oamenii în această perioadă.

„Oamenii străzii nu pot supraviețui când orașul e blocat și când orășenii se închid în case și se izolează de oraș.

Problema oamenilor fără adăpost în Chișinău e una mai veche, cu zeci și zeci de ani de inacțiune. Statul a lăsat tot mai mult problema pe seama altor actori - biserici, grupuri de binefacere. Unicul centru public de găzduire a persoanelor fără adăpost are o capacitate foarte redusă de găzduire și nu e orientat spre rezolvarea problemelor persoanelor fără casă (găsirea unor locuri de muncă, instruiri, etc.).

Grupul de Inițiativă COLIBA ALBASTRĂ a distribuit încă din primele zile ale pandemiei produse alimentare (prânzuri calde) și produse de primă necesitate (medicamente, produse de igienă). Începând cu marți, 24 martie, am livrat peste 50 de prânzuri zilnic la mai multe grupuri de persoane fără adăpost”, se mai arată în mesaj.

Toți doritorii pot dona AICI.