Angajații eBay au trimis gîndaci vii unui cuplu de critici ai platformei

  • 17 iun. 2020, 9:53
  • 446

Șase angajați Ebay, cercetați după ce au intimidat un blogger critic cu firma. I-au trimis gândaci vii, un cap de porc și o coroană funerară. 

Potrivit rechizitoriului preluat de Blick de la agenția SDA, victimele sunt un cuplu de bloggeri din orașul Natick, statul american Massachusetts, despre care se spune că a examinat critic compania Ebay într-un buletin informativ despre comerțul electronic, informează libertatea.ro. 

Procurorul i-a acuzat luni pe cei șase foști angajați ai platformei de comerț și shopping online că ar fi trimis bloggerilor pentru a-i intimida pachete cu gandaci vii, un cap de porc și chiar o coroană funerară. În plus, deținătorii portalului ar fi fost amenințați cu mesaje private pe Twitter și chiar urmăriți și ascultați în secret. În ce măsură compania sau conducerea acesteia însăși au ințiat acțiunea de intimidare nu este în totalitate clar din informațiile furnizate de parchet. 

Rechizitoriul afirmă, totuși, că doi membri ai echipei de conducere a Ebay au trimis mesaje după un raport critic din august 2019, sugerând că a venit momentul să ”potolească” autorii recenziei nefavorabile de pe blogul respectiv: ”O să-i zdrobim”. 

Ebay a cooperat cu autoritățile judiciare și a concediat imediat, fără aviz, toți angajații implicați, inclusiv fostul șef al departamentului de comunicare. 

Cei șase foști angajați Ebay sunt acuzați de conspirație la controlul cibernetic și de tentativă de manipulare. Cei șase riscă până la cinci ani de închisoare și amenzi de până la 250.000 $.