Vrei un loc de muncă de acasă? Iată 5 sfaturi de la profesioniști

  • 29 mar. 2017, 15:05
  • 2 047

Fără nicio îndoială, cea mai populară întrebare când vine vorba de locuri de muncă este „Cum pot găsi un loc de muncă legitim la domiciliu?ˮ Toată lumea a încercat să își găsească un astfel de loc de muncă pe internet, însă listele de calitate cu angajatori serioși sunt mai greu de găsit și totul este de fapt destul de complicat. Escrocheriile abundă de liste cu angajatori care plătesc la un nivel scăzut munca la domiciliu.

Cu toate acestea, există și locuri de muncă bine plătite, dacă știi cum să le cauţi. Pentru a vă da pe mână de ajutor, internauții de la Ratracerebellion.com au oferit câteva sfaturi „din interiorˮ. Iată care sunt cele 5 sfaturi date de Michael și Christine, Ratracerebellion.com:

1. Trebuie să fii foarte precaut. Ferește-te de companiile care promit un salariu foarte mare, muncă puțină spre deloc, care nu cer experiență și care, de obicei, au fotografii-dovezi trucate. Acest tip de fotografii pot fi verificate pe site-ul Tineye.com.

2. Agregatoarele de locuri de muncă, cum ar fi Indeed.com sunt surse excelente unde poți găsi tot soiul de munci la domociliu, reale. Încearcă să faci o căutare avansată folosind expresii cum ar fi „loc de muncă de acasăˮ, „muncă la domiciliuˮ.

3. Multe locuri de muncă la domiciuliu implică scrisul așa că dacă ești bun în ale scrisului și povestirii, ai mai multe șanse de reușită. Verifică site-uri cum ar fi Problogger.net sau journalismjobs.com/fr. Dacă ești un expert în acest domeniu, încearcă About.com (deținut de New York Times), pentru că au o permanentă nevoie de contribuitori.

4. Atunci când utilizezi motoarele de căutare generale (spre deosebire de motoarele de căutare specifice),orientează-te pe expresii clare cum ar fi „munca la domiciliu” sau „loc de muncă pentru acasă”. Astfel de expresii vor elimina o parte din companiile frauduloase. Folosește expresii cum ar fi „trebuie să aibă un birou liniștit acasă” sau „aceasta este o poziție de lucru la distanțăˮ. Nu vor elimina 100% firmele neserioase dar va ajuta la reducerea lor din lista de căutări.

5. Mișcarea „homeshoring” (agenți de serviciu la domiciliul clientului) se extinde rapid, astfel că, dacă te interesează, îți poți face singur programul și tu stabilești care să îți fie veniturile.

Pe lângă site-urile de specialitate, pe Internet mai există posibilitatea de a găsi oportunități pe diferite forumuri sau grupuri de discuții specializate. Așadar, rețelele de socializare precum Facebook se pot dovedi de un real folos. Se pot găsi, în felul acesta, slujbe pentru care sumele câștigate nu sunt foarte mari, însă, de multe ori, sunt decente.

Despre ce muncă poate fi vorba

Oferta este destul de largă: de la asamblare de plicuri și confecționare de mărțisoare până la web design și vânzări prin telefon. Se mai caută persoane pentru activități de call center (suport via mail sau voce), pentru care candidații trebuie să aibă abilități de comunicare, să știe o limbă străină și să dispună de conexiune la Internet și căști cu microfon.

Alte soluții ar fi serviciile de tehnoredactare, de căutare de informații pe diferite site-uri sau servicii de suport (email, voce sau instant messaging). Tot de acasă, pentru rotunjirea veniturilor, se pot face bani din contabilitate, editare de texte pentru diverse publicații, corectură, PR, vânzare prin telefon, distribuție cosmetice.