Un tânăr din Edineț realizează proiecte arhitecturale pentru Europa

  • 1 nov. 2019, 10:06
  • 2 310
  • 5

Și-a transformat pasiunea pentru animație în afacere. Este vorba despre un tânăr antreprenor din raionul Edineț, care acum trei ani a fondat o companie IT în domeniul designului arhitectural. Tânărul spune că nu duce lipsă de clienți.

„Ne ocupăm cu viziualizări arhitecturale, design arhitectural, design de landșaft, facem vizualizări pentru casele care urmează să fie construite, atât cele de tip familiar, cât și blocuri rezidențiale,” spune Vadim Roșca.

În 2018, compania a devenit rezident al Parcului Industrial Edineț. De atunci, a crescut și numărul angajaților. Astăzi, în compania lui Vadim Roșca muncesc 24 de specialiști.

„Oportunitățile pe care le oferă parcul, în primul rând, este accesibilitatea din punct de vedere a oficiilor, atunci, practic toate erau libere, am fost primii rezidenți ai blocului administrativ, ” a adăugat antreprenorul.

Soția lui Vadim spune că ideile soțului își găsesc loc și acasă.

„De exemplu, eu nu vedeam un perete din baie cu textură de lemn, eu nu-mi închipuiam, eu nu înțelegeam cum va arăta în baie textura de lemn, însă, într-un final, s-a pomenit a fi ceva extraordinar, ” spune Veronica Roșca.

Angajații companiei spun că dispun de condiții bune de muncă, iar activitatea lor este una interesantă.

„Eu activez ca traducător și coordonator, coordonez proiectele, adică clientul transmite informația, eu o transmit colegilor mei, văd dacă totul e făcut bine. Avem aici un apartament, clientul a vrut să-i facem etajul doi, cinci panorame, lăsăm ușile deschise și facem panorame în fiecare cameră. Acestea este dormitorul, ușa deschisă. ”

„Am finisat cibernetică și informatică economică, dar în programare nu m-am regăsit. Mi-au recomandat să vin la această companie și am decis să-mi încerc norocul,”susțin angajații.

Planurile arhitecturale sunt realizate acum și în realitate virtuală. Antreprenorul spune că va ține pasul cu toate inovațiile tehnologice.