Un primar și-a angajat feciorul în calitate de administrator al site-ului oficial al instituției

  • 6 aug. 2019, 16:09
  • 402

Un primar și-a angajat fiul în calitate de administrator al site-ului oficial al primăriei, anunță Autoritatea Națională de Integritate. ANI subliniază că primarul nu a informat despre conflictul de interese în care s-a aflat de fiecare dată când a fost în situația de a lua o decizie în privința fiului. De asemenea, acesta nu a soluționat, în conformitate cu prevederile legale, conflictele de interese rezultate din relația sa cu feciorul.

În cadrul controlului, alesul local a fost informat despre declanșarea procedurii de control, elementele identificate, precum și despre drepturile de care beneficiază, în exercitarea dreptului la apărare. Acesta și-a exprimat în scris punctul de vedere, motivându-și acțiunile prin faptul că nu a știut despre prevederile legii în acest sens și nu a avut alte opțiuni în ceea ce privește angajarea altei persoane la acest post.

Autoritatea Națională de Integritate va solicita încetarea raporturilor sale de muncă, cu aplicarea interdicției de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică pentru o perioadă de 3 ani.