Târgul de Cariere: Cerinţele faţă de potenţialii angajaţi care au venit să-şi caute un job

  • 23 sept. 2016, 15:48
  • 806

Dorinţa de a munci, ambiţii şi cunoştinţe în domeniu. Acestea sunt cerinţele faţă de potenţialii angajaţi, care au venit să-şi caute un job la Târgul de Cariere care se desfăşoară astăzi şi mâine la Chişinău. Cei mai căutaţi sunt candidaţi cu studii din domeniul lT, inginerie şi consultanţă. La eveniment participă 40 de companii atât din Moldova, cât şi din România

Valentin Timciuc din Capitala a absolvit acum 12 ani facultatea de drept, dar nu şi-a găsit un loc de muncă în acest domeniu. În acest timp a încercat să lucreze în diferite locuri, iar recent, bărbatul a făcut cursuri de electrician. La Târgul de Cariere el s-a interesat de oferta unei companii din România.

"Este o şansă să mă realizez în altă ţară, dacă pe loc nu pot să mă angajez în câmpul muncii. Un salariu decent să fie în jur de opt-nouă mii de lei. -Dar cât propune compania la care vreţi să vă angajaţi? -Practic îndoit", a spus Valentin Timciuc.

Vizitatorii târgului susţin că pe lângă salariul bun, contează şi atitudinea angajatorului faţă de subalterni: 

"În ce domeniul vă specializaţi? -IT. Este importantă atitudinea. Deja văd ceva interesant, trebuie să mai caut".

"Eu am deja un loc de muncă, dar vreau să mă ngajez la încă un serviciu pentru că pe piaţa muncii situaţia este destul de complicată. Eu îmi caut ceva legat cu ecologie".

Angajatorii atât din Moldova, cât şi din statul vecin spun că sunt gata să ofere condiţii de muncă pentru potenţialii candidaţi. În schimb se cere perseverenţă şi ambiţie

"Avem nevoie de persoane la producere. Asta înseamnă bucătari, cofetari, noi suntem gata să luăm persoanele fără experienţă. Important ca ei să aibă dorinţa de a munci".

"Suntem în căutare specialiştilor în domeniul financiar, contabil, în special cunoașterea limbilor străine, în special limba franceza. Ar fi un slogan: 'Dacă ştii limba franceză, te angajăm la noi".

"Avem nevoie de ingineri mecanici, în primul rând, dar şi de operatori, şefi de schimb, ingineri de calitate. Nivelul de experienţă nu contează atât de mult, având în vedere că avem o varietate de joburi disponibile".

Organizatorii târgului spun că evenimentul le oferă posibilitatea tuturor să-şi găsească jobul dorit.

"Avantajul unui târg este momentul când vii şi vorbeşti cu 40 de angajatori din domenii foarte diferite, nu trebuie să faci asta singur, până ce trimiţi un CV, până ce să vină un răspuns. Aici vii direct şi poţi să ai o discuţie directă", a declarat Eugeniu Gârlă, meneger de proiect.

La cea de a 10-a ediţie Târgului de Cariere sunt aşteptaţi peste trei mii de doritori de a obţine un job.