Model de CV contabil junior

  • 22 feb. 2018, 11:26
  • 2 322

In acest articol vei gasi informatii despre cum trebuie completat CV contabil, pentru a avea un punct de plecare.

Primul pas pentru o cariera in domeniul economic este alegerea specializarii: contabilitate, audit sau finante. Daca domeniul in care vrei sa lucrezi este contabilitatea, trebuie sa fi absolvit un liceu economic sau o facultate de profil. Specialistii in contabilitate sunt indispensabili in orice companie, acestia fiind responsabili cu administrarea conturilor financiare.

Primul pas in demersul de a-ti gasi un loc de munca l-ai facut, decizand domeniul care te pasioneaza. Urmeaza alcatuirea unui CV sau revizuirea celui pe care deja il ai. CV-ul trebuie actualizat in permanenta si, pentru a avea certitudinea ca te recomanda pentru job-ul la care aplici, este necesara lecturarea lui de cateva ori, pentru a sesiza greselile gramaticale, de ortografie sau exprimarile deficitare.

In acest articol vei gasi informatii despre cum trebuie completat CV-ul, pentru a avea un punct de plecare.

Cum sa completez campul “Obiectiv profesional” intr-un CV contabil junior

Obiectivul profesional trebuie sa contina domeniul in care vrei sa lucrezi, in cazul tau contabilitate, tipul firmei, precum si beneficiile obtinute de companie in urma angajarii tale. Motivatia care reiese din obiectivul profesional poate atrage atentia angajatorului si te poate diferentia de ceilalti candidati.

Cum sa completez campul “Experienta profesionala” intr-un CV contabil junior

Desi pentru multe posturi se cere experienta, exista si pozitii de junior in care aceasta nu este necesara. In lipsa experientei profesionale, studentii trebuie sa completeze acest camp cu informatii despre activitatile de voluntariat desfasurate in ONG-uri sau asociatii studentesti. Mentioneaza responsabilitatile pe care le-ai avut pe parcursul programului de voluntariat, proiectele in care te-ai implicat si, cel mai important aspect, puncteaza rezultatele obtinute.

Cum sa completez campul “Educatie si formare” intr-un CV contabil junior

In acest camp trece studiile in ordine cronologica descendenta, mentionand perioada, unitatea de invatamant, diploma obtinuta si materiile relevante pentru domeniul economic. In cazul in care ai participat la olimpiade, competitii studentesti, proiecte in cadrul facultatii sau la nivel de universitate, precizeaza-le in sectiunea “Traininguri si alte cursuri”.

Cum sa completez campul “Limbi straine cunoscute” intr-un CV contabil junior

Evalueaza-ti cunostintele de limbi straine, utilizand nivelurile Cadrului European Comun de Referinta pentru Abilitati de Invatare a Limbilor si realizeaza corespondenta intre acestea si sistemul “incepator-mediu-avansat”, pe care il scrii in CV. In cazul in care detii un atestat de cunoastere a unei limbi straine, mentioneaza tipul certificarii si nivelul absolvit.

Cum sa completez campul “Competente si aptitudini de utilizare a calculatorului” intr-un CV contabil junior

Acest camp trebuie sa contina informatii despre cunostintele tale software, hardware, cele referitoare la baze de date si limbaje de programare. Certificarile contabile pe care le detii mentioneaza-le in aceasta sectiune a CV-ului pentru ca angajatorul sa poata face cu usurinta corespondenta dintre acestea si nivelul de cunoastere a utilizarii unui program de specialitate.

Cum sa completez campul “Alte competente si aptitudini” intr-un CV contabil junior

Aptitudinile si competentele necesare pentru a lucra intr-un astfel de domeniu sunt destul de specifice si nu orice persoane are inclinatii spre contabilitate. In acest camp este bine sa precizezi care sunt abilitatile care te recomanda pentru job-ul entry-level de contabil, pe care le-ai dobandit sau dezvoltat pe parcursul activitatii de voluntariat sau la cursurile urmate pe perioada facultatii.

Desi alcatuirea necesita timp, CV-ul este cartea ta de vizita si efortul depus iti va fi rasplatit cu job-ul dorit.