Informații interesante despre aparate de fotografiat, fotografii și fotografi

  • 12 iul. 2019, 11:36
  • 3 102

În ziua de astăzi, fiecare persoană are un aparat de fotografiat, însă puțini cunosc adevărata artă a fotografiei. Iar pe cei, care o cunosc, noi îi numim profesioniști, vrăjitori capabili să capteze un singur moment pentru secole întregi.

Istoria fotografiei, precum și a fotografilor, a început în secolul al XVI-lea, când a fost descoperită legea reflexiei și refracției undelor. Cu toate acestea, prima imagine „fotografică” a fost făcută 200 de ani mai târziu, în anul 1826, de către Joseph Nicéphore Niépce. Pentru a face o fotografie, acestuia i-a trebuit 8 ore și bitum.


Primul aparat de fotografiat a apărut în anul 1861 și arăta complet diferit de cele din prezent: fără matrice și film. În loc de film se folosea un suport numit roll film, care cântărea 15 kg și conținea doar 12 plăci de hârtie fotosensibilă. 

Știința și inventatorii au avut nevoie de aproximativ 100 de ani pentru a schimba arta fotografiei și a o transforma într-un nou limbaj de comunicare, cu ajutorul căruia transmitem esența lucrurilor fără a mai fi nevoie de cuvinte. Fotografiile devin martori ai celor mai tragice, mai mărețe și mai fericite momente din viața noastră și ai vieții întregii omeniri, iar fotografii sunt oamenii, care ne fac să ne oprim și să ne gândim la faptul cât de repede se scurge timpul.