În Moldova va fi creată o comisie de stat pentru investiții străine

  • 23 iun. 2019, 14:23
  • 750

În Moldova va fi creată o comisie de stat pentru investiții străine ce țin de securitatea națională, care va investiga tranzacțiile din punct de vedere al amenințărilor pentru securitatea națională.

Ministrul economiei și infrastructurii, Vadim Brînzan, a declarat la ședința de joi a guvernului că proiectul legii privind crearea acestei comisii de stat este elaborat acum în ministerul pe care îl conduce.

El și-a exprimat regretul că în Moldova până acum nu a existat așa o comisie la nivel de premier, care ar putea investiga tranzacțiile care pot aduce prejudicii securității naționale a țării, deoarece în urma lor poate fi capturată infrastructura strategică a statului sau întregi sectoare din economie sau monopolizarea domenilor.

Brînzan a spus că în timpul apropiat va prezenta premierului proiectul legii date, care va fi orientate spre combaterea corupției și deconspirarea tranzacțiilor efectuate. Premierul Sandu a menționat că guvernul va analiza atent și cu interes proiectul de lege și că acesta prezintă soluții pe termen mediu și lung, dar pentru perspective imediate vor fi găsite alte soluții.

”Vom discuta cu partenerii externi despre această problemă și vom cere de la ei ajutor imediat pentru a face investigațiile necesare”, spune Sandu.