Fabrica de dulciuri Bucuria are un nou acţionar majoritar

  • 17 sept. 2019, 15:08
  • 6 335
  • 3

În cadrul unei tranzacţii de la finele săptămânii trecute a fost vândut pachetul majoritar de acţiuni de la societatea Bucuria, unul dintre cei mai mari producători de dulciuri din Moldova.

Astfel în cadrul unei tranzacţii înregistrate în afara pieței reglementate sau MTF a fost vândut un pachet de 66,46% de acţiuni la un preţ de 24,47 milioane lei, transmite Știri.md cu referire la Mold-street.com.

Preţul unei acţiuni nominale de 10 lei a fost de 22,37 lei. Cine este cumpărătorul pachetului nu s-a anunţat. Reprezentanţii SA Bucuria ne-au răspuns cu întrebarea: da de unde ştiţi această informaţie? După care au spus că astfel de informaţii ei nu oferă.

Pachetul de 66,46% din capitalul SA Bucuria, coincide ca mărime cu cel deţinut de compania rusească Trade House Valday, la care unic acţionar este afaceristul rus Tryakin Evghenii.

De notat că SA Bucuria nu mai publică din anul 2016 rapoarte anuale, în care să dezvăluie structura de acţionariat, cât şi datele despre rezultatele financiare. Pentru anul trecut compania a anunţat doar plata unor dividende de 16,5 milioane lei şi alocarea în fondul de rezervă pentru dezvoltarea producerii a sumei de 110,5 milioane lei, care pare să fie eronată..

Mai adăugăm că alte 12,67% din capitalul Bucuria aparțin companiei Legenda Invest SRL cu acţionari din Statele Unite.

Investitorii ruși au intrat în posesia pachetului majoritar al fabricii de bomboane după ce la începutul anilor 2000 acesta a trecut printr-o serie de tranzacții dubioase și conflicte corporatiste, când două fonduri de investiții, care au preluat controlul a peste 40% din acțiunile întreprinderii în timpul privatizărilor în masă, și-au vândut participațiile.

Acestea au fost cumpărate ulterior de firme din Grecia, Emiratele Arabe Unite și Cipru, pentru ca, până la urmă, să ajungă în mâinile companiei AL SAQR S.Z.E, un important producător de produse de patiserie, cu fabrici în Ucraina, Belgia și Emiratele Arabe Unite. Acesta, la rândul său a vândut pachetul companiei rusești.