Elon Musk este la un pas de un bonus de 346 de milioane de dolari

  • 15 ian. 2020, 12:05
  • 754

Elon Musk, directorul general al producătorului de maşini electrice Tesla, se apropie de plata primei tranşe de opţiuni, în valoare de 346 milioane dolari, dintr-un pachet de remuneraţie record, după ce valoarea acţiunilor companiei s-a dublat în ultimele trei luni.

Acţiunile Tesla au crescut luni cu 9%, până la un nivel record şi mai au nevoie de o creştere de 6% pentru ca valoarea de piaţă a companiei să atingă 100 de miliarde de dolari şi să rămână la această valoare o perioadă, pentru ca Musk să primească primele 12 tranşe de opţiuni, transmite Știri.md cu referire la zf.ro.

Pentru ca Musk să primească tranşele ulterioare, în condiţiile pachetului negociat în 2018, valaorea de piaţă a companiei ar trebui să continue să crească cu 50 de miliarde de dolari în perioada de 10 ani a acordului, miliardarul câştigând pachetul complet în cazul în care capitalizarea de piaţă a companiei va atinge 650 miliarde de dolari, urmând să atingă mai multe obiective de venituri şi profit.

O plată completă pentru Musk ar depăşi orice altă plată care a fost acordată anterior şefilor de companii din SUA, potrivit Institutional Shareholder Services, un consultant care a recomandat investitorilor să respingă acordul cu Musk la momentul negocierii.

Musk nu primeşte salariu sau bonusuri, ci doar opţiuni care se bazează pe valaorea de piaţă a Tesla şi o serie de repere pentru creşterea companiei.

Potenţiala plată a lui Musk este comparabilă cu cele 638 de milioane de dolari primiţi de fondatorul Snap Inc, Evan Spiegel, în 2017, după oferta publică iniţială a companiei. 

În 2018, CEO-ul Walt Disney, Robert Iger, a obţinut acţiuni în valoare de 149,6 milioane dolari, inclusiv prime legate de achiziţionarea de către Disney de active de film şi televiziune de la Twenty-First Century Fox.