Depaseste stresul prin schimbarea atitudinii

  • 12 sept. 2017, 12:23
  • 1 350

Astazi, insa, vreau sa expun cateva metode personale pe care le folosesc pentru a combate stresul. Desi nu sunt administrator sau in vreo functie de conducere, nu sunt scutit de factori stresanti. In fiecare dimineata imi suna ceasul la 5:30, am parte de soferi fara scrupule in trafic, am si eu un sef caruia trebuie sa ii dau explicatii de ce nu mi-am facut treaba la capacitate maxima, iar seara cand ajung acasa trebuie sa dau explicatii prietenei de ce ies asa des cu baietii la bere. Mi se intampla des sa stau la coada la magazin cu 10 minute mai mult pentru ca cineva se cearta in legatura cu un produs, care paradoxal este cu 50 de bani mai scump. In ciuda tuturor acestori factori, reusesc sa fiu mereu pozitiv, sa nu ma cert si sa nu folosesc claxonul niciodata. Vreau acum sa impartasesc metodele mele, unele mai putin obisnuite, pe care le folosesc pentru a depasi factorii stresanti.

  • Petrece timp cu animalele de companie

Intr-o universitate din Canada, este o camera numita „ camera catelusilor”. In aceasta camera studentii pot merge pentru a se juca cu ei, cu scopul de a se elibera de stres. Prima mea activitate de dimineata este sa imi beau cafeaua afara cu pisica si cainele meu. Iubirea neconditionata a animalelor are abilitati de vindecare dovedite stiintific.

  • Pune accent pe activitatea fizica

Am facut un experiment pentru doua saptamani. In prima m-am trezit la 8:00, iar in a doua m-am trezit la 5:30 pentru a merge la sala (ora de culcare nu s-a modificat). Rezultatul a fost ca in a doua saptamana am fost mult mai energic, in ciuda faptului ca am dormit mai putin.

  • Nu pune accent pe lucrurile care nu conteaza

Daca te certi 2 ore pentru o factura cu 10 lei mai mare la telefon nu ai facut mare afacere, deoarece, in cazul in care castigi, profitul este de 5 lei pe ora. Acelasi lucru se aplica peste tot; oamenii de succes nu se cearta pentru ca  timpul alocat unui conflict este pierdut, iar pe langa asta iti mananca nervii.

  • Zambeste si arata-te fericit

Un antrenor de box avea obiceiul de a spala si de a pieptana concurentul inainte de orice runda. Intrebat de ce face asta el raspunde: „Indiferent de cate lovituri primesti, trebuie sa arati de parca tocmai ai iesit din dus. Astfel, adversarul va crede ca nu poti fi doborat”. Indiferent ce iti fac cei din jur, trebuie sa pari de parca tocmai ai venit din concediu. In timp, oamenii vor dezvolta senzatia ca esti imun la tot ce fac impotriva ta si vor ramane demoralizati.