Cum te ajută al doilea job în soluționarea problemelor financiare

  • 8 iun. 2017, 13:23
  • 904

Sa iti gasesti un loc de munca intr-o societate in declin economic este tot mai greu, dar sa iti gasesti job-ul ideal pare chiar imposibil, atunci o solutie de criza ar fi un al doilea job

Fie ca primul job este job-ul care iti asigura supravietuirea din punct de vedere financiar si cel de al doilea iti permite sa faci ceea ce iti place, fie ca este invers, adica castigi relativ putin la job-ul principal, dar e un job in care vrei sa faci cariera si ai nevoie de un venit suplimentar pentru a putea rezista costurilor tot mai mari, gasirea celui de al doilea job este o provocare, dar nu un lucru imposibil. Sunt firme care prefera colaborari, cel mai adesea cu un contract cu PFA, si nu cu contract de munca, part time sau pe proiecte pe perioade delimitate, care iti pot permite fie sa iti maresti venitul fie sa faci ceea ce iti place. O alta varianta viabila pentru cel de al doilea job este cea de "client misterios", acest tip de job este oferit de firmele specializate in testarea serviciilor oferite de marile lanturi de magazine si farmacii, ei avand in permanenta nevoie de coloboratori seriosi, oferind un pret bun pentru fiecare raport completat de acestia.

 

Daca vrei sa te distrezi 8 ore pe zi, tot ce trebuie sa faci e sa iti alegi job-ul potrivit.

Completarea veniturilor prin al doilea job

In cautarea celui de al doilea job trebuie sa tii cont si de ceea ce faci la primul job, adica sa nu intri in incompatibilitate, sau conflict de interese, sunt multe firme care considera ceea ce fac angajatii lor in timpul liber este important pentru imaginea companiei, asa ca pun anumite restrictii in practicarea celui de al doilea job, inainte de a incepe sa cauti intereseaza-te daca firma la care lucrezi are astfel de pretentii.

Un al job care poate fi abordat destul de usor, mai ales daca esti o persoana comunicativa si intri usor in discutii cu persoane necunoscute este opertator de sondaje, esti platit in functie de cate chestionare completezi, de regula ai un numar minim pe saptamana si eventual un maxim. Daca inca iti place sa petreci timpul prin baruri poti incerca si varianta barman sau chelner, se castiga destul de bine din bacsis, te relaxezi dupa o zi de birou, mai cunosti oameni noi, descoperi lumea prin trairile celorlalti.

Daca esti un bun vorbitor de limbi straine job-uri din call center au in general un program flexibil mai ales daca sunt cele care presteaza servicii pentru firmele din S.U.A., tinand cont de diferentele mari de fus orar. Iar daca te pricepi la contabilitate, esti jurist sau traducator, atunci iti poti gasi un al doilea job in mediul on line ca si asistent, oferi diverse informatii, consiliere pentru bani. Daca vrei o varianta pentru un al doilea job, gandeste-te ce stii sa faci, cata energie iti mai ramane dupa o zi de munca si alege din job-urile disponibile pe piata.