Confesiunea unei foste angajate Apple, care a fost concediată de 5 ori de Steve Jobs

  • 23 nov. 2017, 10:05
  • 623

Steve Jobs se supăra foarte repede și nu avea răbdare cu nimeni. Avea o viziune a ceea ce trebuia să faci şi se enerva dacă lucrurile nu se întâmplau când şi cum voia el. 

Este confesiunea unei foste angajate Apple, Andy Cunningham, relatează Business Insider.

Arunca cu obiecte în oameni, îi înjura, îi critica chiar și după felul în care se îmbrăcau, mărturiseşte ea.

Cu toate acestea, Andy Cunningham declară că i-a plăcut să lucreze cu Steve Jobs, deşi a concediat-o de 5 ori și se purta urât cu ea.

Ea spune că a fost unul dintre oamenii pe care criticile lui Jobs o ambiționau să dea ce e mai bun și îi este recunoscătoare pentru totdeauna pentru experiență, pentru că acum „sunt mult mai bună în ceea ce fac decât aș fi fost fără el.” Dar pe unii dintre angajați acest comportament i-a distrus.

Cunningham povestește cum a fost chemată de Steve Jobs şi i-a spus că va fi dată afară, pentru că nu era mulțumit de munca sa, refuzând chiar să-i plătească cei 35.000 de dolari pe care-i datora pentru munca prestată. 

A plecat de acolo şi l-a sunat pe mentorul ei, Regis McKenna, care a sfătuit-o că dacă vrea să își ia banii „trebuie să-l convingă cu ceva". Ea a reușit să obțină o nouă întâlnire cu el și l-a rugat din nou să-i dea banii pentru munca prestată.

Steve Jobs a refuzat din nou, apoi ea a l-a informat pe Jobs că ar fi bine să-i dea banii întrucât primeşte 30-40 de apeluri pe săptămână de la presă iar cea mai frecventă întrebare a reporterilor este cum e să lucrezi cu Steve Jobs.

„Deocamdată le zic doar lucruri drăguţe", a zis Cunningham care și-a primit banii și după o vreme a fost reangajată de Jobs.

Cu toate acestea, John Sculley, fost CEO Apple, a mărturisit pentru aceeași publicație că Steve Jobs a fost „cel mai bun recrutor pe care l-a întâlnit vreodată”. 

Scully spune că Jobs nu își punea nicio limită când era vorba de atragerea celor mai bune talente în compania sa. „Succesul a fost determinat de încrederea sa în misiunea Apple”, a punctat acesta.