CNAS: Toate plățile sociale au fost achitate conform orarului stabilit

  • 21 oct. 2019, 15:27
  • 538

În luna octombrie, achitarea pensiilor, indemnizaţiilor, alocaţiilor şi compensaţiilor a fost efectuată conform orarului stabilit.

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la surse din cadrul Casei Naţionale de Asigurări Sociale (CNAS), către sfârşitul săptămânii trecute, s-au transferat prestatorilor de servicii de plată sursele necesare pentru plata tuturor tipurilor de indemnizaţii adresate familiilor cu copii.

Pentru indemnizaţia unică la naşterea copilului s-au transferat 28,8 mil. lei pentru 3.821 beneficiari, pentru indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 3 ani s-au transferat 84 mil. lei pentru 46.208 beneficiari, pentru indemnizaţia lunară pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani s-au transferat 29,3 mil. lei pentru 38 730 de beneficiari. 

Pentru indemnizaţia de maternitate şi paternitate s-au transferat 54,6 mil. lei pentru 2.778 de beneficiari.

CNAS menţionează că a fost efectuat transferul pentru toate prestaţiile sociale, inclusiv, a ajutorului social în sumă de 35,1 mil. lei şi a ajutorului pentru şomaj în sumă de 1,5 mil. lei. Pentru plata pensiilor, CNAS a transferat 1,420 mlrd. lei.

În acest sens, CNAS îndeamnă beneficiarii de prestaţii sociale să ridice de la prestatorii de servicii de plată plăţile care li se cuvin.