A fost creat cel de-al șaptelea comitet sectorial

  • 15 ian. 2019, 16:58
  • 440

Pornind de la necesitatea și importanța dezvoltării economiei naționale, recent, a fost semnat acordul de constituire a comitetului sectorial pentru forma­rea profesională în domeniul industriei automobilis­tice, producătoare de componente și echipamente. Pe document și-au pus semnăturile Marin Ciobanu, președintele Asociației Patronale din Industria Pre­lucrătoare, și Boris Babici, președintele Sindicatului Lucrătorilor din Industria Constructoare de Auto­mobile și Mașini Agricole.

Înființarea acestui comitet sectorial are că scop stabi­lirea și dezvoltarea unui parteneriat continuu și eficient în vederea dezvoltării industriei prelucrătoare, înscrisă în modelul european, aflat în continuă expansiune.

Părțile semnatare ale acordului vor elabora standarde ocupaționale, curricula modulară, planuri de instruire în cadrul agenților economici și alte documente de poli­tici în domeniul industriei prelucrătoare, vor identifica ocupațiile pentru care urmează a fi elaborate standarde­le ocupaționale din ramură; vor participa la elaborarea cadrului național al calificărilor, vor stabili parteneriate cu unitățile de învățământ privind soluționarea proble­melor din domeniul formării profesionale.

De asemenea, părțile au semnat și regulamentul de funcționare a comitetului pentru formarea profesională în domeniul industriei automobilistice, producătoare de componente și echipamente.

Consider că acest important eveniment de la sfârșitul anului 2018 constituie un bun prilej de a adresa tuturor lucrătorilor din ramură sincere felicitări și cele mai calde urări de bine, sănătate, bunăstare, noi speranțe și realizări în anul 2019.

Boris BABICIpreședintele Sindicatului din Industria Constructoare de Automobile și Mașini Agricole