4 lucruri inutile din CV-ul tău pe care ar trebui să le scoți

  • 12 apr. 2017, 17:37
  • 944

Nu exista o formula care aduce 100% castigul cand vorbim de crearea unui CV. In schimb, un lucru este clar, un CV bine facut te poate pune in miscare spre a gasi job-ul la care visezi de mult timp sau te poate taia de pe lista candidatilor.  Tocmai de aceea este bine sa incercam sa mentinem CV-ul cat mai scurt, mai concis si axat pe ce ar putea fi cu adevarat interesat potentialul anagajator.

Cand ne gandim ca CV-ul nostru este ales dintre sute de alte inscrieri pentru acelasi post, se poate sa tindem spre un exces de zel. Intr-adevar, este neplacuta ideea de a trece neobservati tocmai din cauza unui CV care nu intriga. Tocmai din cauza aceastei temeri este posibil sa recurgem la artificii care, din nefericire, ne fac sa ratam o sansa.

Cu toate acestea, oricat de mult ne-am axa pe anumite zone de interes, din dorinta de a nu trece neobservati este posibil sa trecem unul dintre aceste 4 lucruri inutile in CV.

1. DESIGN-UL „DRAGUT” SAU „WOW”

Exista intr-adevar o nisa in care trebuie sa arati cat de priceput esti la a crea lucruri dragute – aria graficienilor (dar chiar si acestora le este indicat sa trimita mai degraba un portofoliu ).  Asadar, nu este de folos nimanui sa trimiti un CV amabalat frumos. Angajatorul tau este interesat de realizarile tale.

Mai putem puncta si faptul ca design-ul poate distrage sau obosi omul care ar trebui sa te evalueze in functie de rezumatul carierei tale. Din orice punct de vedere am pune problema, in cazul CV-urilor simplitatea castiga.

2. OBIECTIVUL TAU

Conform lui William Vanderbloemen, CEO al  Vanderbloemen Search Group,  obiectivul tau personal nu este atat de relevant pentru posibilii tai angajatori. Acestia sunt mult mai interesati de ceea ce ai facut in trecut, de proiectele la care ai lucrat. Aparent, este mult mai usor sa determini cursul evolutiei unui om in functie de lucrurile la care a lucrat. Ei sunt interesati sa gaseasca in timp eficient cel mai bun candidat,  iar acest lucru il exprima cel mai bine parcursul carierei tale de pana acum.

3. POZA DIN CV

Cu toate ca uneori tindem sa credem ca pozele cele mai bune ar trebui sa ajunga in CV in anumite circumstante nu este cazul.

Poza din CV trebuie sa fie de calitate inalta, simpla si cat mai relevanta pentru personalitatea ta (desigur asta nu inseamna posturi amuzante) si aria in care vrei sa lucrezi. Insa cel mai important aspect al pozei este actualitatea sa. Nu pune poze bune de acum 10 ani sau chiar si un an. Incearca sa mentii pe cat posibil poza in prezent. Aceasta regula este valabila si pentru profilul de Linked In.

4. LINK-URI CARE NU MAI FUNCTIONEAZA

Este minunat daca ai link-uri catre un portofoliu, un proiect de-al tau inca de actualitate sau premii relevante pentru cariera ta. Insa nici una dintre aceste realizari nu sunt relevante sau luate in considerare daca link-urile nu mai functioneaza. Incearca sa verifici periodic link-urile pe care le atasezi CV-ului tau.