25 de ghizi turistici au primit certificate care le atestă standardele de calitate

  • 17 dec. 2019, 14:03
  • 639

25 de ghizi de turism din Republica Moldova au primit astăzi certificatele de participare la cursurile acreditate de Federația Mondială a Asociațiilor Ghizilor de Turism, unul dintre cele mai importante acte care atestă standardele înalte de calitate în acest domeniu.

Natalia Peroncov a spus că a participat la aceste cursuri pentru că a simțit nevoia să avanseze în activitatea de ghid de turism, pe care o desfășoară de 15 ani, transmite IPN.

„Viața nu stă pe loc, zi de zi trăim timpuri noi, totul se modernizează, se schimbă, turiștii care vin în țară sunt foarte informați, cunosc foarte multe și noi nu putem să rămânem la același nivel. Trebuie să creștem ca să putem să răspundem așteptărilor turiștilor”, a spus Natalia Peroncov.

„Mereu avem nevoie de a ne îmbogăți activitatea, de a deveni tot mai buni, mai ales că pentru Republica Moldova turismul este abia la începutul drumului și contează foarte mult ce impresii lasă ghizii de turism turiștilor care ne vizitează țara”, a spus Tatiana Lupașcu, ghid de turism în cadrul unei agenții de turism.

Potrivit Irinei Badiuc, ghid în cadrul muzeului de Etnografie și Istorie Naturală, a spus că se regăsește în această activitate și va căuta mereu să se perfecționeze pentru a îmbunătăți calitatea serviciului prestat. 

„Atunci când lucrurile pe care le faci zi de zi și îți par ordinare, vine o zi în care cineva îți spune că standardele europene dictează altceva. Încercăm să le implementăm”, a spus Irina Badiuc.

Nina Belei, președintele Asociației Ghizilor, Lectorilor și Translatorilor, a menționat că turismul are un potențial mare în Republica Moldova, „avem multe de arătat despre Republica Moldova pe arena internațională”.

În Republica Moldova activează aproape 150 de ghizi de turism. În luna martie, prima promoție de 24 de ghizi de turism a primit certificatele de participare la cursurile acreditate de Federația Mondială a Asociațiilor Ghizilor de Turism.

În 2018, Moldova a fost vizitată de 160 de mii de turiști din țări precum Germania, Polonia, Italia, Marea Britanie, SUA și România.