Toți angajații din prima linie, infectați cu Covid-19 vor primi indemnizație din partea statului

  • 13 apr. 2020, 10:52
  • 708

Toți angajații care activează în instituțiile de stat, din prima linie, vor primi indemnizația de 16 mii de lei, în cazul infectării cu Covid-19, indiferent de locul unde au contractat virusul. Declarația a fost făcută de șeful statuui Igor Dodon, după ședința cu conducerea de vârf a țării.

„Consider că trebuie să primească absolut toți, de unde să știm noi că medicul sau polițistul s-a infectat anume în tura lui sau cu cinci zile înainte, doar știm că perioada de incubare a virusului este de la 6 zile în sus. Hai să nu încercăm să însinuăm. 16 mii de lei trebuie să primească toți angajații din instituțiile de stat din prima linie, care au fost infectați, este vorba de medici, personal medical, polițiști, membrii CSE, toți funcționarii de stat vor primi suport de la stat. Finalizăm investigațiille”, a spus Igor Dodon.

Vineri, Guvernul a alocat 5,8 milioane de lei din Fondul de intervenție pentru a acoperi diferite cheltuieli legate de lupta cu epidemia. Dintre aceștia, 464 mii lei au fost alocate pentru acordarea indemnizațiilor unice de câte 16 mii lei persoanelor angajate în instituțiile de stat care au contractat infecția COVID-19 la locul de muncă, în perioada 8-31 martie.