Mai multe locuri de muncă pentru persoanele cu dizabilități din Moldova

  • 10 feb. 2017, 14:52
  • 4 114
  • 2

Minim 5 procente din locurile de muncă din Moldova vor fi predestinate persoanelor cu dizabilități.

Modificările în acest sens vor intra în vigoare în termen de 3 luni de la publicarea acestora. Inovațiile se vor referi la întreprinderile în care lucrează 20 sau mai mulți angajați.

Antreprenorii, care vor neglija aceste norme, vor primi amenzi în mărime de la 240 până la 300 u.c. (12-15 mii de lei) pentru persoane juridice.

În Moldova, de problemele încadrării în câmpul muncii a persoanelor cu dizabilități se ocupă, în special, Asociația ”Motivație”.

«Susținerea încadrării în câmpul muncii a persoanelor cu invaliditate este o metodă temeinică în organizația noastră, care ajută această categorie de oameni să-și găsească un loc de muncă stabil. Avem o experiență de 15 ani în lucrul cu persoanele cu dizabilități. În acest timp, am obținut rezultate foarte bune în colaborarea cu companiile, care sunt dispuse să primească la lucru reprezentanții acestei categorii de oameni, pentru a le oferi o șansă să contribuie la bunăstarea societății», – a relatat corespondentului Noutăți-Moldova președintele ”Motivației” Igor Meriacre.

Potrivit acestuia, anul trecut organizația a reușit să creeze o colaborare strânsă cu 10 companii care erau gata să angajeze persoane cu dizabilități.

«Mai mult, unele dintre acestea au fost premiate anul trecut la ceremonia anuală «Gala RemarcAbilității», care promovează cei mai activi antreprenori din acest domeniu», – a adăugat Meriacre.