Ținuta unui om de afaceri: 3 trucuri care te vor ajuta să te îmbraci eficient și cu stil

  • 29 nov. 2017, 9:31
  • 7 571
  • 3

Succesul în afaceri depinde, în mare măsură, și de modul în care te îmbraci. Află care sunt trucurile recomandate de stiliști și oameni de știință, care să te ajute să îți alegi cea mai potrivită ținută de business.

"Felul în care arăți nu te face bun sau rău. Totuși, oamenii te judecă după aspect, inclusiv după felul în care te imbraci", spune Darlene Price, președinta WellSaid Inc..

Când te bucuri de averea și prestigiul unui antreprenor că Mark Zuckerberg, ținuta contează mai puțin. După cum probabil ai observat, omul de afaceri poartă de mai bine de 3 ani doar tricouri gri, hanorace negre și blugi. Dacă, însă, nu ești încă atât de influent, înțelept ar fi bine să acorzi mare atenție felului în care îți alegi ținutele pentru birou.

Uite care sunt cele 3 trucuri care te ajută să nu greșești atunci când te îmbraci pentru succes:

1. ALEGE ȚINUTE FORMALE

O ținută formală îți stimulează gândirea analitică și îți îmbunătățește capacitatea de concentrarea, potrivit unui studiu publicat de Sage Journals.

"Acest fel de a se îmbraca îi face pe oameni să se simtă mai puternici. În consecință, îi stimulează să gândească într-un mod mai abstract, la un nivel mai înalt. Starea de spirit li se poate îmbunătăți, de asemenea, atunci când se vor simți bine și vor avea convingerea că arată așa cum trebuie", a precizat Michael Slepian, co-autor al studiului.

Tinuta formală implică purtarea unui costum convențional de culoare închisă, cu cămașă albă, bleumarin sau gri și cravată. Preferabile sunt, întotdeauna, costumele făcute la comandă, pentru că îți stau mai bine și îți confirmă statutul de manager prosper.

2. POARTĂ PANTOFI ELEGANȚI, DE BUNĂ CALITATE

Sunt încă destui oameni - inclusiv în mediul de afaceri - care consideră că femeile sunt mai atente la detalii decât bărbații. E un stereotip pe care îl poți sparge ușor, doar acordând mai multă atenție unor elemente din ținuta ta.

Poarta astfel de pantofi din piele naturală care să arate ca scoși din cutie și le vei demonstra tuturor nu doar că ești minuțios, ci și că ai gusturi vestimentare rafinate.

Alege-ți cu grijă pantofii, nu doar că să impresionezi, la birou, ci și că să îți asiguri succesul în business. Stilista americană Audrey Beulac spune că a consiliat mai mulți oameni de afaceri din Statele Unite pentru care pantofii sunt piesele centrale ale ținutei de business.

"Am clienți care își adaptează, pe loc, strategia de negociere, în funcție de tipul pantofilor pe care îi poartă clienții. Atât de multe consideră acei oameni de afaceri că pot afla despre ceilalți, doar privindu-le incălțările", spune Beulac.

3. FOLOSESTE DOAR ACCESORIILE PREMIUM

Jacci Jaye, una dintre stilistele preferate de bancherii și avocații de pe Wall Street, consideră că ar trebui să investești, mai cu seama, în accesorii de bună calitate.

"Bărbații au tendința de a-și admira unii altora ceasurile, atunci când petrec ore în șir în săli de ședințe. Curelele și butonii sunt, de asemenea, accesorii care captează privirea. În consecință, ar trebui să fie întotdeauna noi și de cea mai bună calitate", spune stilista.

Ar fi preferabil, deci, să ai doar un ceas sau două, dar acestea să fie premium, pentru a-ți sublinia statutul.

Jacci Jaye mai spune, însă, că nu pentru a le trezi invidia celorlalți ar trebui să te îmbraci în fiecare zi impecabil, la birou. Mai degrabă ar trebui să te gândești că:

"Oricand te-ai putea întâlni, pe neașteptate, cu un partener sau cu un investitor pe care vrei să îl impresionezi. Și mai important ar fi faptul că felul în care arăți, că manager, este emblematic pentru întreagă companie. Impresia pe care o lași tu este cea pe care clienții și partenerii o vor avea despre întreagă afacere", apreciaza Jacci Jaye.