Idei de economii pentru antreprenori

  • 18 nov. 2016, 16:30
  • 731

Bilanturile economice si fluxul de numerar iti arata ca trebuie sa faci economii, dar tu chiar nu stii de unde sa incepi sa strangi cureaua? Iata o serie de idei de economii la care poate ca nu te-ai gandit pana acum.

  • RENUNTA LA HARTIA CARE NU ESTE STRICT NECESARA.

Intr-o companie se consuma foarte multa hartie, dar, uneori, aceasta este inutila. Cu atat mai mult ca traim in secolul in care se incearca inlocuirea hartiei cu alte resurse, sa nu mai vorbim de posibilitatile pe care le ofera mediul digital, poti renunta la o mare parte din hartia care se consuma zilnic la tine in firma. Aceste economii nu sunt foarte mari, dar se vor simti.

  • INCHIRIAZA ECHIPAMENTUL CARE NU ITI ESTE TOT TIMPUL NECESAR.

Sa spunem ca agentii tai de vanzari au de facut munca de teren o data pe luna, iar masinile le sunt indispensabile in acele momente. Decat sa cumperi respectivele masini, mai bine inchiriaza-le atunci cand este nevoie de ele

  • CERE BANII IN AVANS.

Cu alte cuvinte, daca nu stai prea bine cu bugetul, nu este momentul sa faci imprumuturi clientilor. Cere banii in avans pentru produsele sau serviciile pe care le vinzi. Astfel, vei reduce riscul si vei imbunatati fluxul de numerar, elemente vitale pentru situatia in care te gasesti

  • CERE OFERTE MAI BUNE.

Poate ca ai uitat ca o oferta trebuie negociata, iar o intelegere cuprinde doua parti. Aproape sigur furnizorii tai iti pot oferi oferte mai bune decat cele pe care le practicati in prezent. Incearca sa vezi ce poti obtine mai avantajos de la ei.

  •  FII ATENT LA COMISIOANELE BANCARE.

Cand nu aveai probleme cu venitul, nu iti pasa de comisioanele bancare practicate, de exemplu, pentru un transfer financiar substantial. Acum, cand te gandesti la economii, ar trebui sa iti pese. O companie face foarte multe tranzactii bancare si ai fi uimit sa vezi cati bani se pierd in urma lor.