Cât costă cele mai importante produse alimentare în piețele din Capitală

  • 25 sept. 2019, 15:54
  • 1 241

Astăzi cu echipa am mers în Piața Centrală din Capitală pentru a afla prețul celor mai importante produse alimentare pe care le consumăm zi de zi.

Pentru un kilogram de cartofi, moldovenii vor fi nevoiți să scoată din buzunare în jur de 9-10 lei, pentru un kilogram de ceapă 7 lei, iar pentru un kilogram de usturoi în jur de 40 de lei.

Chiar dacă este toamna și este sezonul roșiilor, oamenii vor fi nevoiți să achite până la 20 de lei pentru un kilogram, iar pentru castraveți între 12 și 16 lei.

Totodată, oamenii vor plăti 13 lei pentru un kilogram de ardei, iar pentru ardeiul gras în jur de 20-25 de lei. Pentru un kilogram de vânătă, morcov și sfeclă roșiei oamenii vor fi nevoiți să scoată din portmoneu câte 8 lei de fiecare.

Fructele de sezon sunt la un preț usturător, pentru că un kilogram de struguri crescut în viile de țară prețul ajunge în jur de 20 de lei, iar miezul de nucă variază între 150 și 200 de lei.

De pe tarabele pieții, moldovenii au posibilitatea să cumpere și carne prețul căreia este de 42 de lei kilogramul pentru o găină broiler, iar de 37 de lei pentru un kilogram de pulpe de pui.