Etapa finală a internship-ului - BEAT THE BOT, TAKE THE JOB

  • 26 feb. 2018, 13:37
  • 4 540

Sâmbăta, pe 17 februarie, Titanium.Codes MD împreună cu proiectul Joblist.md a petrecut etapa finală a internship-ului - BEAT THE BOT, TAKE THE JOB.

Timp de 8 ore participanții lucrau în echipe, însușeau metode de gestionare a task-urilor, de îndeplinire a task-urilor reale, aflau despre tehnologiile noi și metodele de protecție a proiectelor personale.

Mentorii nu doar urmăreau procesul, dar și erau mereu alături de participanți pentru a-i îndruma și a-i ajuta.

Într-o atmosferă relaxată, participanții și-au primit diplomele și au plecat împreună să-și sărbătorească succesele.

Evenimentul nu avea un caracter competitiv, ci a devenit o oportunitate unică de cufundare în procesul îndeplinirii proiectelor în echipă. Organizatorii au încercat să creeze o atmosferă confortabilă pentru ca băieții să se poată concentra asupra sarcinilor. Acest lucru a avut rezultate fenomenale, toate echipele au îndeplinit majoritatea task-urilor planificate și au obținut o experiență inedită.

Acest eveniment a pus punct cursului de două luni și a pregătit băieții pentru etapa următoare de formare. În acest timp băieții au trecut bazele programării în JS, au însușit de sine stătător teoria și și-au aplicat cunoștințele în soluționarea task-urilor cu autoverificare. Astfel, ei au fost capabili să înțeleagă complet fiecare lecție fără ajutorul mentorilor. De asemenea, ei au ascultat lecții despre metodologia, instrumentele de elaborare și testare a aplicațiilor, ceea ce i-a ajutat să înțeleagă ce probleme soluționează un programator în procesul de lucru. Lectorii și-au împărtășit experiența, au încercat să explice cele mai complicate tehnologii într-un mod cât mai clar, să analizeze aspectele de elaborare a unei aplicații și, desigur, să motiveze băieții spre autodezvoltare. Echipa JobList.md a petrecut un seminar în care a explicat detaliat particularitățile căutării unui loc de muncă, alegerii unei companii potrivite și prestației reușite la interviu pentru a obține job-ul de vis. Toate seminarele au fost înregistrate și sunt accesibile pe canalul YouTube al internship-ului.

În ziua de luni a început analiza lucrului efectuat de fiecare participant în timpul hackaton-ului, analiza sarcinilor soluționate în perioada internship-ului. De asemenea, mentorii au îndeplinit câte un formular de evaluare despre fiecare participant. Aceste lucruri vor permite crearea unei imagini clare despre potențialul fiecărui candidat, ceea ce le va permite în continuare să-și evidențieze punctele forte în cadrul unui interviu cu angajatorul. Pe parcursul acestei săptămâni primii candidați vor primi invitații la interviu, care se vor desfășura în decursul următoarelor săptămâni. 

Echipa Titanium și Joblist.md le dorește tuturor absolvenților să-și găsească cât mai curând job-ul de vis, să-și perfecționeze în continuare abilitățile, iar noi la rândul nostru vă promitem susținere pe viitor.