Afaceri la sate din subvenţii: Au fost create 207 afaceri noi şi 963 de locuri de muncă

  • 10 aug. 2018, 11:28
  • 3 616
  • 6

Investiţiile în agricultură favorizează dezvoltarea satelor, creează mai multe locuri de muncă şi stimulează tinerii să-şi deschidă propriile afaceri. Iată de ce, Guvernul continuă să aloce tot mai mulţi bani pentru susţinerea producătorilor agricoli, iar subvenţiile fiind un sprijin important.

Din ianuarie până în iulie, au fost oferite finanţări de aproximativ 400 de milioane de lei şi alte 500 de milioane urmează să fie distribuite agricultorilor până la sfârşitul anului.

Potrivit unui raport al Agenţiei de Intervenţii şi Plăţi pentru Agricultură, din cele 400 de milioane de lei oferite până acum, 221 de milioane reprezintă restanţele din 2017, achitate celor peste 1500 de fermieri, iar restul banilor au fost acordaţi pentru 945 de agricultori, care au depus dosarele în primul semestru al acestui an.

Datele mai arată că cei mai mulţi antreprenori care au solicitat ajutor de la stat sunt femei, peste 38 la sută.

Şase beneficiari din zece conduc întreprinderi mici, 26 la sută - întreprinderi mijlocii, iar opt procente sunt fermieri care deţin companii mari.

În acelaşi timp, 226 de agricultori au primit subvenţii în valoare de aproximativ trei milioane de lei. Mulţi dintre fermieri au folosit banii pentru sădirea livezilor, procurarea tehnicii agricole şi dezvoltarea infrastructurii.

De asemenea, de la începutul anului, datorită subvenţiilor oferite de stat, au fost create peste 200 de afaceri noi, iar în jur de 960 de moldoveni şi-au găsit un loc de muncă.

Campania de depunere a dosarelor pentru obținere subvențiilor va dura până în data de 31 octombrie.