Peste 12.000 de locuri de muncă sunt vacante pe piața din Moldova

  • 11 dec. 2019, 10:34
  • 2 147
  • 3

Peste 12.000 de locuri de muncă vacante pot fi accesate atât de femei, cât și de bărbați, pe piața din Republica Moldova. Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, peste 4900 de oameni își pot găsi un loc de muncă în Chișinău.

La Bălţi, numărul disponibil este de aproximativ 1800. La Ungheni sunt oferite peste 550 de posturi vacante. La Florești sunt disponibile 390 de joburi, iar la Orhei - 366, transmite Publika.

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile 2205 locuri de muncă vacante. Cei mai căutați sunt specialiștii din domeniul sănătății, inspectorii și ofițerii, specialiștii în domeniul învățământului, inginerii, tehnicienii și economiștii.

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă 9894 locuri de muncă. La mare căutare sunt lucrătorii în industria textilă, muncitorii din domeniul transportului și a telecomunicațiilor, lucrătorii calificați în întreprinderi industriale, operatorii, vânzătorii și alții.

Totodată, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă anunță că sunt oferite locuri și pentru muncitorii necalificați. Locuri vacante sunt pentru muncitorii auxiliari, îngrijitorii de încăperi de producție și serviciu, hamali, măturători și alți muncitori.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, se pot adresa la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa Portalul pieţei muncii: www.angajat.md, unde sunt postate locurile vacante oferite în fiecare raion, pe profesii.