10 întrebări care cresc la propriu pulsul candidaților, la un interviu de angajare

  • 23 oct. 2020, 14:11
  • 915
  • 1

După ce ai trimis sute de e-mailuri pentru a aplica la un job, iată că firma la care visai să lucrezi te sună în sfârșit pentru a stabili un interviu. Bucuria pe care o au însă, candidații, atunci când sunt acceptați la un interviu de angajare, este umbrită, de cele mai multe ori, de emoții care duc fie la tremuratul mâinilor, fie la inflexiuni ale vocii.

Candidații care se bat pentru un post au, de cele mai multe ori și motive pentru a se simți neliniștiți, cu atât mai mult cu cât recrutorii specializați și cu un bagaj mare de experiență în spate sunt „antrenați” să adreseze cele mai dificile întrebări unui candidat.

Rebot Digital PR, o companie de marketing a urmărit întrebările din cadrul unui interviu de angajare și au examinat în timp real modul în care ritmul cardiac crește și îi face pe intervievați să se zvârcolească în scaune.

Compania a cerut participanților să poarte un tracker de sănătate în timpul unui interviu pentru a efectua acest studiu. Au pus aceleași întrebări, în aceeași ordine. La început au examinat bătăile inimii medii ale persoanei și apoi au trecut la cele mai incomode întrebări care le cresc bătăile inimii, scrie revista americană Forbes.

Deci, concret, ce îi deranjează cel mai mult pe oameni? Un „test rapid” brusc îi sperie cel mai mult pe candidații eligibili pentru un loc de muncă. De asemenea și faptul că

Lista întrebărilor care le cresc pulsul la propriu candidaților

Întrebare
Ritm cardiac
Creșterea / Scăderea medie a ritmului cardiac
Vei primi un test rapid
154
93%
Ce nivel salarial urmărești?
133
66%
Știi exact cu ne ocupăm noi?
130
63%
Ce ar spune ultimul tău șef despre tine?
129
61%
De ce vrei să pleci de la actualul tău job?
121
51%
Ce reprezintă golurile din CV-ul tău?
115
44%
Care crezi că sunt slăbiciunile tale?
107
34%
De e ar trebui să te angajăm pe tine și nu pe altcineva?
105
31%
Cum crezi că va evolua cariera ta?
99
24%
Spune-mi mai multe despre tine.
94
18%


Ritmul cardiac arată de câte ori pe minut bate unei persoane. Specialiștii susțin că un ritm cardiac normal are loc cu o frecvență de aproximativ 60-100 de batăi ale inimii pe minut.