USM va lansa un centru de instruire, care va utiliza tehnologiile AVR

  • 25 iun. 2019, 12:18
  • 904

Universitatea de Stat din Moldova va deschide, în premieră, un centru de excelență pentru instruirea studenților prin intermediul realității augmentate și realității virtuale (tehnologii AVR), având drept model – unica instituție de profil din Danemarca.

Astfel, acest proiect urmează să fie unul dintre cele mai importante pentru promovarea tehnicilor inovative de ultimă generație din Europa de sud-est, în vederea pregătirii specialiștilor competitivi, oriunde în lume, transmite zugo.md.

Un sprijin în vederea inaugurării acestei instituții IT este oferit de către dr. Michael Koch, coordonator al Centrului Interactiv Digital din Danemarca, pentru Realitatea Augmentată și Realitatea Virtuală. Profesorul de la VIA University College din orașul Viborg se află acum într-o vizită de lucru în țara noastră.

Michael Koch a avut o întrevedere cu rectorul USM, Gheorghe Ciocanu, prorectorul pentru activitatea științifică, Florentin Paladi, cât și directorul Departamentului de Informatică din cadrul Facultății de Matematică și Informatică, Valentin Ungureanu. Discuțiile s-au axat pe concepția de fondare, la USM, a unui centru de instruire a studenților privind tehnologiile AVR.

„USM va deveni dintre primele instituții de învățământ superior din Europa de sud-est care va utiliza tehnologiile AVR și va pregăti cei mai buni specialiști în acest domeniu”, a declarat rectorul USM, Gheorghe Ciocanu.