Un nou instrument pe Studii.md — lecțiile video

  • 18 mar. 2020, 8:31
  • 735

Platforma Studii.md își extinde funcționalitatea. Acum procesul educațional este apropiat la maxim de mediul școlar. Actualizarea va fi deosebit de utilă în condițiile carantinei în școli, care a fost recent introdusă în Republica Moldova, în legătură cu răspândirea virusului de tip nou COVID-19.

Utilizatorii Studii.md vor avea posibilitatea de a urmări lecții video. Profesorii pot înregistra lecții video, folosind un smartphone sau computer, după care pot adăuga aceste fișiere la lecția încărcată pe Studii.md. Acest lucru va permite ca modalitatea de învățământ să devină una mai „vie”. În special, profesorii vor putea să explice momentele dificile, să dea comentarii și să atragă atenția elevilor asupra detaliilor importante. În general, instruirea prin intermediul Studii.md nu va diferi de formatul obișnuit al lecțiilor.

După vizionarea lecției video și citirea materialelor suplimentare, elevii vor putea pune întrebări pe această temă în comentariile de mai jos. Modulul cu comentarii este foarte simplu și intuitiv; prin urmare, nu va crea dificultăți pentru elevii moderni, care obișnuiesc să posteze propriile comentarii pe YouTube și pe alte site-uri web similare.

În viitorul apropiat, elevii vor putea adăuga temele îndeplinite în comentarii, prin atașarea documentelor în diferite formaturi (PDF, PNG, JPEG, DOC, EXCEL, PPT).

După verificarea temelor de acasă, profesorul va putea nota elevii în registrul electronic al clasei, care este la fel disponibil pe platforma Studii.md.

Dezvoltatorii accentuează că starea de urgență în țară nu ar trebui să împiedice elevii să obțină cunoștințele necesare. Iar învățământul la distanță, cu posibilitatea de a desfășura lecții video, este unul dintre instrumentele care ne vor permite să facem față acestei sarcini.

Reamintim, proiectul Studii.md este o platformă exclusivă online pentru școli, dezvoltată de către Compania Simpals cu suportul și contribuția PNUD și ATIC, având drept scop digitalizarea și îmbunătățirea calității educației în R.Moldova.

Pentru a afla mai multe detalii despre procedura de conectare a școlii la sistem, adresați-vă prin e-mail info@studii.md sau prin telefon 07999 6920.