Cele mai bune site-uri pentru a învăţa gratuit limba engleză

  • 20 nov. 2020, 15:41
  • 636

La orice interviu de angajare se ridică mereu problema cunoașterii unei limbi străine. Engleaza este cea mai uzitată limbă la nivel internațional și însușirea ei se poate devedi a fi un avantaj în mai multe țări.

Iar pentru că acum suntem în carantină vă prezentăn câteva site-uri care îți permit să înveți această limbă străină de la zero, sau să-ți îmbunătățești cunoștințele, în mod gratuit, atât timp cât stai acasă.

1. British Council

O sursă grozavă de materiale gratuite în limba engleză (în general engleza britanică) – videoclip-uri interesante, podcast-uri distractive, jocuri de limbaj, exerciţii, referinţe pentru gramatică şi multe altele. Este una dintre cele mai bune surse gratuite pe care le-am găsit vreodată pe Internet. Dacă folosiţi iTunes U, aici puteţi găsi şi podcast-uri. Secţiunea mea preferată a acestui site este Listen & Watch (Ascultă şi vizionează), dar mai sunt şi multe altele: „Fun and Games” (Distracţie şi jocuri), „Writing” (Scriere), „Business and work” (Afaceri şi lucru) etc.

2. Duolingo

Acest site web şi aplicaţiile mobile câştigă tot mai mult teren prin feedback-urile pozitive trimise de utilizatori din întreaga lume. Duolingo vă ajută să învăţaţi vocabularul şi gramatica nouă prin jocuri interactive şi teste atât în variantă online, cât şi printr-o aplicaţie pentru mobil, uşor de utilizat. Duolingo împarte fiecare lecţie pe categorii (vocabular pentru alimente, familie, verbul „to be” (a fi) etc.) şi – cel puţin în versiunea pentru desktop – include sfaturi utile şi note, în cazul în care aveţi nevoie de mai multe explicaţii.

3. Lyrics Training

Lyrics Training este un site web interesant, care ajută la înţelegerea şi vorbirea limbii engleze şi a altor limbi, prin cântece şi versuri. Dacă vă place muzica şi mare parte din limba engleză aţi învăţat-o prin cântece, veţi iubi acest site web. Găsiţi un cântec, vă stabiliţi nivelul şi ascultaţi melodia. Trebuie să completaţi cuvintele lipsă, iar în funcţie de nivelul ales vor lipsi 10%, 25%, 50% sau 100% din cuvinte. Este perfect pentru abilitatea de ascultare, deoarece nu puteţi asculta mai departe până când nu ghiciţi cuvântul corect (aveţi totuşi opţiunea să faceţi clic pe butonul „Give up” (Renunţă).

4. Repeto.org

Repeto.org este o platformă pe care utilizatorii de internet pot posta singuri materiale lingvistice. Poate fi vorba de podcasturi, povești, materiale video, dialoguri, interviuri etc. Natura socială a site-ului are ca rezultat o varietate de materiale educaționale. Autorii diferiți au stiluri de prezentare diferite și creează un conținut diferit. Oricine învață limba engleză sau alte limbi străine poate găsi cu ușurință ceva interesant aici.

5. BBC Learning English

Unul dintre cele mai bune site-uri web unde putem învăţa limba este „BBC Learning English”. Când vizitaţi site-ul web, veţi primi acces la zeci de cursuri, fiecare pentru diferite niveluri de cunoaştere a limbii. Prin alegerea nivelului adecvat, evitaţi frustrarea cauzată de un material prea dificil sau prea uşor, care vă plictiseşte. Puteţi învăţa limba engleză, alegând ceva care vă interesează, cum ar fi „Drama” (Dramă), „English at Work” (Engleza la locul de muncă), „Pronunciation” (Pronunţie) sau „News Report” (Ştiri). Dacă sunteţi o persoană foarte ocupată şi nu dispuneţi de prea mult timp pentru a învăţa, vedeţi „6 minute English” (6 minute de engleză).

6. Fluentin3months

Fiind cunoscut drept cel mai popular blog pentru învățarea unei limbi străine, Fluorentin3months, îți oferă posibilitatea să înveți tot ceea ce vrei despre o limbă străină. Blog-ul este creat de Benny Lewis, care îți pune la dispoziție foarte multe tutoriale și cărți care te ajută să înveți foarte repede o limbă străină.

7. Michelthomas

Dacă ți se pare mai comod și mai eficient să înveți o limbă ascultând cursuri audio, Michael Thomas este alegerea perfectă. Pe site, ai acces la sute de înregistrări care care te vor ajuta foarte repede să înveți. Trebuie doar să te obișnuiești să exersezi de unul singur.