Statul va oferi câte 16.000 de lei fiecărui angajat al statului, infectat cu COVID-19

  • 30 mar. 2020, 9:51
  • 1 272

Angajații statului care s-au infectat de COVID-19 vor primi, din partea statului, un ajutor unic de 16.000 de lei. Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon.

„S-a luat decizia ca pentru angajații statului, testați pozitivi cu COVID-19 – la moment sunt peste 70 de persoane – statul va acorda un ajutor unic de 16.000 de lei. Suplimentar, reamintesc că pentru lucrătorii medicali din prima linie salariu va fi suplimentat cu 100%”, a anunțat Dodon.

Amintim că autoritățile au confirmat infecarea, recent, a încă 14 lucrători medicali. Astfel, numărul total al funcționarilor din Sănătate, care s-au infectat cu noul tip de coronavirus, ajunge la 50. 

Anterior, a fost anunțat și despre infectarea a cinci angajați ai Ministerului Afacerilor Interne.

De menționat că în acest weekend a fost înmormântată doctorița care a murit, fiind infectată cu coronavirus, Ecaterina Litvinschi. Nepotul ei a scris o postare pe Facebook în care s-a rezoltat pe stat. „A murit și a murit, luați-o, cumpărați locul, înmormântați-o și cu aceasta s-au terminat aprecierile eroismului din partea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției sociale, inclusiv și a statului. Cu așa apreciere a muncii personalului medical, în Moldova chiar vor rămâne să muncească doar pensionarii, ca mătușa mea la cei neîmpliniți 80 de ani”, scria bărbatul.