Republica Moldova a primit un nou lot de ajutor umanitar din China

  • 10 apr. 2020, 12:20
  • 639

China a oferit în această dimineață un nou lot de trei tone de ajutor umanitar Republicii Moldova. La evenimentul de recepționare au fost prezenți președintele Igor Dodon, ambasadorul chinez în țara noastră Zhang Yinghong, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, alți membri ai Guvernului, comunică MOLDPRES.

Lotul de ajutor primit conține echipamente de protecție individuală pentru personalul medical: combinezoane de unică folosinţă, mănuși sterile, măști medicale, măști de protecție respiratorie, botosei, ochelari medicali de protecție și termometre cu infraroșu.

Oficialul chinez a menționat că lupta cu COVID-19 este una comună pentru întreaga omenire. „Noul coronavirus se răspândește foarte repede, în întreaga lume. Acesta reprezintă un dușman comun pentru toate țările. În acest context, trebuie să ne unim forțele pentru a ne susține unii pe alții”, a declarat ambasadorul Republicii Populare Chineze,  Zhang Yinghong.

Șeful statului, Igor Dodon, a mulțumit părții chineze pentru suport și a precizat că acesta este al doilea lot de ajutor umanitar din China pe care îl primește Moldova. Primul lot de teste a fost recepționat săptămâna trecută.

Echipamentele de protecție vor fi distribuite începând de astăzi în toate instituțiile medicale care tratează pacienții cu COVID-19. Pe data de 15 aprilie urmează să ajungă în țară un alt lot de echipamente de protecție, teste, medicamente și consumabile.