Prețurile produselor farmaceutice social importante vor fi monitorizate de Serviciul Fiscal de Stat

  • 27 mar. 2020, 14:44
  • 757

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a întreprins acțiuni de verificare a contribuabililor din sectorul comerțului cu amănuntul al produselor farmaceutice. Controalele sunt operate ca urmare a mai multor sesizări din partea societății privind majorarea prețurilor de comercializare a produselor social importante (măști medicinale, mănuși medicinale, dezinfectanți medicali), transmite MOLDPRES.

În fiecare zi, autoritatea fiscală monitorizează activitatea a 812 farmacii privind prețurile de livrare a produselor social importante, în vederea respectării prevederilor legislației în vigoare. „Au fost efectuate 54 de controale fiscale, în urma cărora au fost stabilite şase cazuri de încălcare fiscală”, indică surse de la SFS.

Începând cu data de 27 martie, Serviciul Fiscal de Stat în comun cu Inspecția Financiară va desfășura zilnic verificări la farmacii, unități de comerț cu amănuntul și cu ridicata, în scopul verificării respectării modului de formare a prețurilor de comercializare a produselor social importante.

Totodată, consumatorii sunt îndemnaţi ca în cazul când constată o majorare față de perioadele anterioare a prețurilor la mărfurile social importante, să comunice la Linia Centrului de apel al Serviciului Fiscal de Stat 0 8000 1525.

Potrivit Regulamentului de formare a preţurilor de comercializare a produselor social importante, la această categorie sunt incluse mărfuri cum ar fi: anumite tipuri de pâine, lactate, crupe, făină, ulei, preparate pentru sugari şi preparate pentru copii de vârstă mică etc.