Polonia a oferit un lot de ajutor pentru R. Moldova

  • 24 apr. 2020, 10:22
  • 464

Republica Polonă a oferit prin intermediul Fundației Solidarității Internaționale, programul „Asistența Poloniei”, un lot de măști și consumabile pentru sistemul medical din R. Moldova, comunică MOLDPRES.

Echipamentul a fost oferit conducerii Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale de Ambasadorul Bartłomiej Zdaniuk și directorul filialei din Chișinău a FSI Tomasz Horbowski. .Ajutorul cuprinde peste 16 mii de măști de protecție, circa 4 mii de litri de dezinfectant, aproximativ 800 de costume de protecție, precum și termometre, lămpi și ecrane de protecție

O parte din echipament va fi transmisă la depozitele Ministerului, iar restul va fi livrat direct spitalelor și organizațiilor sociale din toată țara. În aceasta săptămână ajutorul a ajuns sau urmează să ajungă la Edineț, Taraclia și Comrat. Săptămâna viitoare ajutorul va ajunge la Cahul, Glodeni, precum și în regiunea transnistreană.

Ambasada Poloniei precizează că echipamentul donat a fost produs de întreprinderile din Republica Moldova, care au fost anterior beneficiare ale proiectelor poloneze de dezvoltare. Comenzile lansate de Fundația Solidarității Internaționale susțin extinderea sortimentului și capacităților de producție ale întreprinderilor moldovenești, contribuind astfel la menținerea locurilor de muncă într-o perioadă nesigură din punct de vedere economic.

În luna martie curent Spitalul Toma Ciorbă din Chișinău a primit din partea Poloniei un concentrator de oxigen.