Ministerul de externe: Moldova apreciază foarte mult asistența Uniunii Europene

  • 10 apr. 2020, 12:45
  • 518

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Oleg Țulea, a apreciat înalt decizia Uniunii Europene de a acorda Moldovei 87 mil. euro pentru acoperirea necesităților imediate și pentru depășirea consecințelor de lungă durată provocate de criza epidemiologică de coronavirus.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul MAEIE, el a declarat în acest sens că „asistența oferită de UE în această perioadă dificilă vine să sprijine eforturile țării în contracararea crizei epidemiologice și consecințelor acesteia”. 

„Salutăm abordarea sistemică și de durată, care prevede atât măsuri imediate pentru sistemul de sănătate și pentru susținerea păturilor vulnerabile și necesităților sociale, precum și un program amplu pentru redresarea economiei”, a subliniat ministrul.

Potrivit lui, această asistență vine să completeze fondurile în valoare totală de 140 mil. euro, care au fost alocate de UE tuturor țărilor din Parteneriatul Estic (PaE) din programul regional de asistență. Din programul regional destinat PaE, UE a alocat 30 mil. euro prin intermediul OMS pentru sistemele medicale, circa 11,.3 mil. euro pentru susținerea păturilor vulnerabile și necesităților sociale ce vor fi valorificate prin intermediul organizațiilor societății civile și circa 100 mil. euro pentru redresarea economiei, în special a întreprinderilor mici și mijlocii.