COVID-19: Oamenii de afaceri recomandă să nu se facă presiuni asupra guvernului

  • 17 mar. 2020, 8:10
  • 1 668

Oamenii de afaceri din Moldova sprijină acțiunile Guvernului în combaterea infecției cu COVID-19 și preferă ca în această perioadă Executivul să se concentreze la maxim pe asigurarea funcționării în regim normal a sistemului de sănătate și pe buna funcționare a infrastructurii sociale. 

Antreprenorul Sandu Coica a scris pe pagina sa de Facebook că astăzi toți trebuie să dea dovadă de înțelegere și solidaritate. Potrivit lui, comunitatea de afaceri din țară conștientizează că, inevitabil, statul va veni cu anumite facilități și suport pentru businessul local, pentru a compensa într-un fel pierderile pe care le va suporta domeniul de afaceri în condițiile crizei provocate de COVID 19. 

”Însă nu azi, azi sînt alte priorități. Azi toți trebuie să dea dovadă de înțelegere și solidaritate. Azi ei preferă să contribuie cu ce pot pentru a reduce riscurile pandemiei și a depăși situația mai repede, iar la propriile profituri se vor gîndi după”, susține acesta. 

Premierul Ion Chicu a anunțat că Guvernul pregătește un set de măsuri pentru a sprijini businessul. 

”Voi purta discuții și cu reprezentanții băncilor pentru ca să amîne plata creditelor ipotecare. Toți antreprenorii și cetățenii trebuie să înțeleagă că avem acum o grijă comună: de a proteja țara de acest virus de tip nou”, a declarat premierul, luni, după ședința de la Președinție.