Autoritățile au anunțat cînd revenim la „viața normală”

  • 14 apr. 2020, 9:36
  • 2 564

Cetățenii R. Moldova ar putea reveni la „viața normală”, adică la cea de dinaintea interdicțiilor impuse pentru a stopa pandemia COVID- 19, pe 27 aprilie curent. Anunțul a fost făcut astăzi de către premierul Ion Chicu. Pentru ca să se întîmple acest luru, e nevoie să respectăm cu strictețe cerințele autorităților, scrie ziarulnational.md 

Potrivit lui Chicu, restricțiile vor fi ridicate, dacă pînă pe 26 aprilie vom avea confirmate pînă la 3 000 de cazuri active de COVID – 19. 

„Dacă în perioada de pînă la 26 aprilie reușim cu toții să menținem răspîndirea virusului în parametrii actuali de creștere a numărului de cazuri noi și nu depășim cifra de 3 000 de cazuri active, din 27 aprilie reluăm marea majoritate a activităților economice. Inclusiv – HoReCa (hotele, restaurante, cafenele)”, a anunțat prim-ministrul. 

„Pentru aceasta, trebuie să respectăm și mai strict în aceste două săptămîni regulile sanitar-epidimiologice. Inclusiv de Paște. Mersul la biserică în această perioadă este restricționat, inclusiv pentru sfințirea darurilor pascale. Dacă nu respectăm cu strictețe acease reguli, vom sta acasă încă mult timp. În cel mai bun caz, acasă”, a punctat Ion Chicu în această dimineaţă pe Facebook.