Apartament sau casă la curte: Ce cumpără moldovenii pe timp de pandemie

  • 23 apr. 2020, 13:03
  • 4 035

Deși țara noastră se află în stare de urgență de aproape două luni, moldovenii nu s-au oprit din a cumpăra locuințe.

Dacă până la pandemie, cererea era mai mare la apartamente, acum în căutare sunt casele care au curte sau grădină.

Agenții imobiliari confirmă că au crescut vânzările de case, întrucât cei care stau la bloc înțeleg acum avantajele unui imobil ce are curte proprie.

De la începutul pandemiei, companiile imobiliare și-au schimbat și modalitățile de vânzare și prezentare a locuințelor, astfel încât potențialii cumpărători pot vedea în regim online ofertele interesate.

Știri.md a discutat cu Ion Ursache, agent imobiliar la o companie din Moldova.

“În pofida creșterii cererii, vânzările sunt totuși într-un număr mai mic, deoarece clienții ies mai rar la prezentări. Totuși, oficiul cadastral lucrează într-un regim special, notarii lucrează în regim normal și tranzacțiile au loc cu succes”, susține agentul.

Agențiile imobiliare, ca și vânzările, s-au mutat pe online, astfel încât discuțiile au loc prin intermediul rețelelor de socializare. Astfel, cumpărătorii și vânzătorii sunt în siguranță, iar lucrul – eficient.

Ion Ursache susține că, pe lângă posibilitatea de a cumpăra locuințe la curte, clienții pot beneficia și de un program de schimb, unde își pot schimba apartamentul pe o casă.

Și dacă tot suntem în timp de pandemie, sunt și persoane în căutarea caselor… în mijlocul pădurii, izolate de societate.

Și pe 999.md acum sunt la mare căutare locuințele, peste 32.000 de anunțuri fiind destinate apartamentelor, iar peste 8.500 – caselor și vilelor.