Top 10 cele mai ciudate meserii din lume

  • 7 sept. 2016, 17:26
  • 4 715

Te plângi de jobul tău? Eşti nemulţumit şi plictisit de munca actuală? Află că ceea ce faci este floare la ureche pe lângă ce trebuie să facă alţi oameni pe planetă pentru a-şi câştiga traiul.

Iată care sunt cele mai ciudate meserii din lume!

1. Mulgătorul de şerpi – este cel care extrage veninul folosit în industria farmaceutică, prin înfigerea colţilor şarpelui într-o cutiuţă colectoare;


2. Adulmecătorul de subţiori – nu face altceva decât să stea cu nasul la subţioara oamenilor pentru a înţelege dacă deodorantele produse de fabrică sunt cu adevărat de calitate;


3. Culegătorul de viermi – când plouă şi viermii sau râmele ies la suprafaţă, mai ales noaptea, culegătorii adună cantităţi impresionante, pe care le livrează apoi magazinelor pentru pescuit;


4. Tehnicianul pentru ursuleţi – repară orice tip de ursuleţ de pluş, vechi, murdar,  zdrenţuit sau rupt. Cererile sunt multe pentru că oamenii se despart greu de ursuleţii din copilărie.


5. Bunica de împrumut – întâlnită mai mult în Australia, ţară cu populaţie tânără, majoritatea fiind emigranţi fără rădăcini pe continent. Familiile cu copii angajează o bătrână care să joace rolul unei bunici iubitoare, darul de a citi poveşti cu intonaţie fiind apreciat, precum şi priceperea la pregătit dulciuri;


6. Vânzătorul de pământ – un irlandez a făcut avere din asta, vânzând punguţe cu pământ natal cuplurilor căsătorite sau vânzându-l ca talisman irlandezilor emigraţi în lume.


7. Săltătorul pe saltele – acesta nu face altceva decât să sară pe saltele pentru a  le testa rezistenţa;


8. Privitorul la pereţi – plictisitoare meserie, cel în cauză trebuie să privească  peretele proaspăt vopsit şi să anunţe imediat dacă sunt probleme de neuniformitate. Fabricile de vopsele îl folosesc pentru a testa calitatea produselor lor.


9. Bocitoare – meserie veche, dar folosită în timpurile modern, mai ales datorită faptului că mulţi tineri au emigrat şi nu pot fi prezenţi la înmormântările rudelor. Atunci se închiriază alţi tineri tocmai pentru a juca rolul copiilor disperaţi. Practica este des întâlnită în Taiwan.


10. Producătorul de baloane – cel care nu face altceva decât să mestece gumă, să aprecieze gustul şi elasticitatea şi să umfle baloane, precum copiii, verificând astfel totul şi aprobând sau nu, calitatea produsului.