O tânăra de 20 de ani dă viață animalelor prin câteva mișcări din croșetă

  • 26 dec. 2019, 10:16
  • 2 869
  • 1

Pentru ea, verbul “a croșeta” înseamnă artă, iar meseria pe care a ales să o studieze- jurnalismul, merg mână în mână cu pasiunea unui singur cuvânt. Mihaela Milea, tânăra de 20 de ani care dă viață animalelor prin câteva mișcări din croșetă.

De când practici această artă?

Mihaela Milea: Am început să croșetez jucării în această vară. Ideea de bentiță mi-a venit împreună cu frigurile toamnei.

Pasiunea a apărut mai mult din dorința de a crea ceva, transmite Știri.md cu referire la moldova9.com.

Ce te-a determinat să începi a croșeta?

Mihaela Milea: Totul a început cu gândul că vreau să fac ceva cu mâinile mele. Am căutat în internet diferite idei de lucruri hand made, unde am văzut și jucării croșetate. M-au cucerit imediat. A doua zi am cumpărat tot de ce aveam nevoie și am început prima jucărie, un iepuraș gri cu urechile mari. Îmi părea că este atât de frumos, dar acum când am realizat mai multe, văd greșelile pe care le-am făcut și mă strădui să nu le repet. Cred că această pasiune a apărut mai mult din dorința de a crea ceva.

Mihaela dedica mult timp lucrărilor pe care le făcea.

Unde ai învățat a croșeta?

Mihaela Milea: M-am învățat să croșetez la lecțiile de educație tehnologică din gimnaziu. Aveam mereu note de 10 și dedicam mult timp lucrărilor pe care le făceam. Din păcate jucării la școală nu am croșetat, dar cred că oricum baza o am de acolo.

Dar dacă n-o să-i placă?

Te-ai gândit să transformi această îndeletnicire într-o profesie?

Mihaela Milea: Nu prea mă gândeam la aceasta, dar am început să înțeleg că este o profesie atunci când persoanele care îmi vedeau lucrările doreau să le cumpere. Am deja câteva jucării și bentițe vândute și pot să spun că atunci când croșetez ceva pentru mine e foarte ușor, dar când fac pentru cineva sunt plină de incertitudini: “dar dacă n-o să-i placă?”

Mihaela probabil în viitor o să se învețe să dea viață gândurilor sale.

 Am văzut pe pagina ta multe modele. De unde te inspiri?

Mihaela Milea: Nu am o experiență atât de mare și de aceea jucăriile mele sunt croșetate după scheme de pe internet. Îmi ia mult timp să aleg un anumit model, pentru că nu toate coincid cu gusturile mele. Uneori fac schimbări la unele jucării, aleg alte culori, le fac alt zâmbet. Poate în viitor o să mă învăț să creez propriile jucării și să dau viață gândurilor mele.

Care este cea mai solicitată lucrare a ta?

Mihaela Milea: Cred că cei mai solicitați sunt ursuleții. Am vândut deja doi și urmează să mai fac trei. Solicitate sunt și bentițele, pentru că sunt un accesoriu frumos pe timp de iarnă. Am realizat multe pentru colegele mele de la facultate și urmează să mai fac pentru câteva prietene.

Mihaela poate să bcroșeteze și într-o zi, dar face pauze, obosește.

Cât timp îți ia să faci o lucrare?

Mihaela Milea: Totul depinde de model și dimensiune. O bentiță pot să o fac în maximum trei ore. O jucărie o fac mai greu. Pot să o croșetez și într-o zi, dar fac pauze, obosesc.

Pasiunea este cea care îi dă croșeta în mână.

Cât e muncă și cât e pasiune în ceea ce faci?

Mihaela Milea: Nu aș putea să spun în procente cât e munca și cât e pasiune, dar cred că pasiunea este cea care îmi dă croșeta în mână, dar mai departe e muncă.