O moldoveancă, inclusă în lista BBC a 100 cele mai inspiraționale și inovatoare femei din lume! Cine este aceasta

  • 2 oct. 2017, 8:59
  • 7 520
  • 1

O moldoveancă a fost inclusă în lista BBC a 100 cele mai inspiraționale și inovatoare femei din lume. Este vorba despre Maria Scorodinschi, una dintre supraviețuitoarele violenței din Drochia.

În lista BBC, aceasta este prezentată drept o luptătoare împotriva violenței care ajută femeile din comunitatea sa să depășească violența domestică. Maria este implicată de mai bine de 2 ani deja în cadrul unui proiect susținut de UN Women Moldova.

O moldoveancă, inclusă în lista BBC a 100 cele mai inspiraționale și inovatoare femei din lume! Cine este aceasta

BBC numește în fiecare an 100 cele mai inspiraționale și influente femei din lume. În mare măsură, femeile incluse înlistă sunt cele care au reușit să treacă peste greutăți și aduc soluții pentru cei din jur.

Povestea Mariei a fost făcută publică în 2016, când supraviețuitoarea violenței a vorbit despre experiența ei și soluțiile existente în depășirea violenței domestice, în cadrul discuției publice ”10 ani uniți împotriva violenței!”, organizată de UN Women. 

Maria și-a spus povestea și în cadrul unui filmuleț al UN Women, în care femeia se adresează copiilor săi. Pe lângă violența în familia în care a crescut, Maria a fost abuzată sexual de preotul satului. S-a căsătorit și credea că suferința s-a terminat. Însă nu a fost așa...