Ce este o scrisoare de intenție și de ce ar trebui s-o atașezi la fiecare CV

  • 22 iun. 2017, 13:41
  • 1 650

Vei vrea sa incluzi o scrisoare de intentie alaturi de fiecare CV pe care il trimiti angajatorilor. Scrisoarea de intentie iti introduce CV-ul si evidentiaza aspectele importante ale trecutului profesional. De asemenea, iti dau oportunitatea de a indica de ce esti cel mai bun candidat pentru job coreland direct calificarile tale cu cerintele job-ului. O scrisoare de intentie bine scrisa este una din cele mai sigure cai de a te asigura ca angajatorul va citi CV-ul.

O scrisoare de intentie contine in mod normal urmatoarele parti: 

  • adresa ta si data 
  • adresa interioara din organizatie
  • formula de adresare, salutare
  • paragraful de introducere
  • paragraful din mijloc
  • paragraful final:
  • incheierea:

Completeaza cu atentie si respecta regulile gramaticale

Daca in cazul adresei si a datei nu te putem sfatui, in cazul formulei de adresare, salutare se foloseste, de obicei, Stimate D-nule, D-na, D-ra si apoi numele persoanei care este intr-o pozitie care poate face angajari. 

Intotdeauna asigura-te ca ai inclus un nume, nu scrie - catre cine poate fi interesat. Daca nu ai aceasta informatie, suna la companie si afla-l. 

Paragraful de introducere ar trebui sa capteze atentia cititorului imediat si sa-l convinga sa o citeasca pana la final. Ar trebui alcatuita individual, pentru un anume cititor sau viitor angajator, ar trebui sa includa titlul pozitiei pentru care aplici, si ar trebui sa mentionezi numele si orice alt contact care te-au dus la acesta pozitie. Nu uita, angajatorii angajeaza preponderent, oameni pe care ii cunosc sau oameni pe care ii recomanda cineva care ii cunoaste. 

Paragraful din mijloc, acest paragraf indica de ce esti interesat de pozitie, de companie, de produsele sau servicii lor, si , peste toate, ce poti face pentru angajator si valorile pe care le aduci in organizatie. Creaza interes explicand cum calitatile tale unice si caracteristice fac din tine un candidat calificat pentru o pozitie, dar incearca sa nu repeti pur si simplu aceeasi informatie pe care cititorul o va gasi in CV. 

Paragraful final sau paragraful de inchidere, subliniaza aprecierea ta si indica dorinta ta pentru un interviu. Include numarul de telefon in scrisoare. Faceti trimitere la CV. Daca este posibil, incheie scrisoarea cu o declaratie sau o intrebare care va incuraja un raspuns sau sa initieze un plan de urmarire a scrisorii. Subliniaza ca vei telefona peste cateva zile. 

Incheierea se face folosind o forma formala de incheiere ( cum ar fi ''Cu sinceritate''), si fii sigur ca mai ai spatiu pentru o semnatura dupa numele tau.

O demonstratie de profesionalism

Scrisoarea de intentie demonstreaza profesionalismul tau si abilitatea ta de a comunica efectiv in scris. Pastreaza scrisoarea scurta, de o pagina daca este posibil, si concentrata.

Citeste-o cu atentie pentru a te asigura ca nu are greseli gramaticale si erori. 

Aminteste-ti ca o scrisoare de intentie bine scrisa, alaturi de un CV eficient, te poate duce in pragul usii pentru un interviu.