Câți bani se câștigă dintr-un video cu multe vizualizări pe YouTube

  • 4 dec. 2019, 15:26
  • 2 328
  • 1

Creatorii de conținut de pe YouTube câșigă bani cu fiecare video urcat pe platformă, însă e greu de determinat ce sumă poate aduce un milion de vizualizări.

Programul de parteneriat al platformei permite influencerilor să câștige bani prin intermediul reclamelor plasate în videoclipurile pe care le încarcă, transmite playtech.ro.

Astfel, prin programul AdSense, Google plasează aceste reclame în conțintul videoclipurilor de pe platformă, iar cei care creează conținutul încasează bani.

„Reclamele sunt create și plătite de advertiserii care doresc să își promoveze produsele.

Întrucât aceștia plătesc prețuri diferite pentru fiecare anunț, suma pe care o vei obține este variabilă”, spune Google.

De asemenea, suma câștigată depinde și de alți factori, precum locația, durata vizionării videoclipului, lungimea acestuia sau caracteristicile demografice ale urmăritorilor.

Cei de la Business Insider au discutat cu patru youtuberi și a aflat de la aceștia câți bani generează pentru fiecare un milion de vizualizări.

Câți bani generează un milion de vizualizări pe YouTube

Marina Mogilko are trei canale pe platformă: unul pentru limbi străine, unul de lifestyle și unul business. Spune că cel de business generează cei mai mulți bani din AdSense. Pentru fiecare 1.000 de vizualizări, Mogilko câștigă în medie $10,73.

De asemenea, în medie, pentru fiecare 1,5 milioane de vizualizări, aceasta încasează aproximativ 10.000 de dolari.

Kevin David are 800.000 de abonați pe canalul său de YouTube. Videoclipul său intitulat „Shopify Tutorial for Beginners” i-a adus acestuia peste 40.000 de dolari, la 1,1 milioane de vizualizări.

Austen Alexander și-a început canalul pe platformă în 2016. Acum, acesta le-a spus celor de la Business Insider că fiecare milion de vizualizări îi aduce, în medie, undeva la 6.000 de dolari.

Shelby Church are un canal pe YouTube cu peste 1,2 milioane de abonați. Dintre cei patru youtuberi chestionați, aceasta încasează cei mai puțini bani per vizualizare. Aceasta a declarat că încasează între 2.000 și 5.000 de dolari pentru un milion de vizualizări.