Afla cum decurge o zi din viata unei stewardese

  • 2 feb. 2018, 9:42
  • 8 682
  • 3

Activa si foarte cocheta,Veronica le reuseste pe toate si depunde o particica din suflet in toate activitatile sale. Tanara pe care o veti cunoaste astazi se numeste Veronica Murzacov, o tanara din Chisinau care la cei 21 de ani ai sai se poate lauda cu o experienta profesionala frumoasa si diversa. Bruneta este designer vestimentar, model si insotitoare de bord.

Ii place la nebunie sa citeasca si are o pasiune aparte pentru librarii. Adora sa cunoasca lumea din jur, sa calatoreasca si sa isi imbogateasca bagajul de amintiri doar cu momente frumoase, scrie perfecte.md

Povestea sa in domeniul aviatic a inceput simplu, insa interesant:  „Cand finisam clasa a 12-a a aparut un anunt ca se recruteaza insotitori de bord la compania Air Moldova. Prietena mea a vazut si ma rugat sa incerc. La inceput n-am luat aceasta oportunitate in serios, dar totusi am incercat. Dupa au urmat interviuri, testari medicale si psihologice.O simpla gluma si incercare fara asteptari s-a transformat pe parcurs intr-o dorinta nebuna de a ajunge in aviatie, spune Veronica.

Nu a visat niciodata la aceasta profesie si crede ca norocul a fost de partea ei. Despre cat este de greu sa fii stewardesa, tanara povesteste: Este un lucru dificil atat fizic cat si moral. Ziua de lucru poate fi plina de perepetii, dupa cum stim lucrul cu oamenii este cel mai greu, trebuie sa tii cont de toate amanuntele.Pe langa lucrul ce il facem, la fiecare cursa apar multe detalii neprevazute, care trebuie rezolvare la moment si cat mai rapid, dar toate acestea raman dupa cortina, pentru pasageri noi ne straduim sa ramanem mereu zambitoare, calme si placute. Pentru marea majoritate acest lucru pare mai mult o joaca, fara complicatii, dar nici pe aproape nu-i asa, este un lucru foarte serios si cu mari responsabilitati. Suntem la bord in primul rand pentru siguranta pasagerilor si aceasta este obligatia noastra nr1 .

 O zi de lucru din viata unei insotitoare de bord decurge extrem de rapid si planificat, Veronica detaliaza: Cu o ora inaintea zborului trebuia sa fim la adunare, acolo discutam criteriile cursei ( numarul de pasageri, durata cursei, prognoza meteo etc.). Suntem repartizati pe functii, pentru a lucra eficient, sa indeplinim lucrul rapid si sa verificam echipamentul de urgenta dupa o anumita ordine. In timp ce noi pregatim salonul pentru confortul pasagerilor, afara exista servicii care depun la fel de mult efort pentru un zbor reusit. Pe parcursul zborului ramane doar sa fim binevoitori si pozitivi, doar asa zborul devine o placere nu doar pentru pasajeri, dar si pentru noi. Dupa fiecare debarcare verificam daca nu sunt lucruri uitate sau poate lasate intentionat.

Care este cea mai faina amintire din timpul unei curse, modelul spune: Fiecare cursa este unica , iar momente faine sunt o multime, chiar e imposibil sa le tii minte pe toate. Pasagerii  isi joaca cel mai bine rolul, ne veselesc la fiecare mereu. Un moment foarte frumos pe  care il tin minte  a fost o cerere in casatorie la cursa Istanbul-Chisinau, unde un grup de turisti au organizat totul pentru prietenii lor, am fost si noi implicati, insotitorii de bord, pentru ca sa para totul real. A fost un zbor foarte frumos si plin de emotii, evident cu un raspuns afirmativ ( DA)  si aplauze din partea tuturor. De asemenea, o cursa faina o creeaza si  echipajul, o atmosfera aparte, totusi petrecand atat timp la lucru nu suntem doar colegi, dar si foarte buni prieteni.

Hobby-ul sau este modellig-ul pe care l-a practicat 5 ani. „Nu pot spune ca tin cont de un regim anume si de o alimentatie corecta. Ma stradui doar sa-mi implinesc somnul si sa mananc cat mai multe fructe. Am grija de tenul meu si cred ca foarte mult conteaza ce creme de hidratare si cosmetica  folosim pe parcursul zilei, e ceva micut, dar destul de important,” specifica bruneta.

Pe viitor, tanara doreste sa-si gaseasca o profesie la fel de interesanta si captivanta, ca si cea de insotitoare de bord, iar timpul liber si-l va ocupa cu pasiunea sa de suflet, modelling-ul.