Trei zile de grevă la Soroca: Ce s-a decis în privința transportului public

  • 3 feb. 2020, 14:16
  • 992

Deja de trei zile, şoferii de microbuze nu au ieşit la muncă, asta după ce au cerut autorităţilor locale majorarea tarifului de la doi la trei lei pentru o călătorie, cerinţă ce nu a fost acceptată, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.

Astăzi, la Primărie, a avut loc o şedinţă a şoferilor de rută cu administraţia locală, însă decizia luată de aleşi locali i-a lăsat indignaţi pe şoferi.

Pe întâi februarie, pe pagina de facebook a Primăriei Soroca a fost postat un anunţ în care administraţia publică locală anunţă locuitorii despre faptul că transportul public nu va mai circula, întrucât, şoferii de microbuze au anunţat că sunt în grevă.

Contactat telefonic, unul dintre şoferii vizaţi spune că, de fapt, este vorba de aproape 70 de şoferi nemulţumiţi.

Aceştia spun că nu au ieșit în grevă, ci protestează pentru că nu mai au bani de reparația microbuzelor, iar profitul nu le ajunge uneori nici măcar pentru motorină.

În urma întâlnirii de astăzi a conducătorilor auto cu administraţia locală, s-a decis că va activa o altă companie de transport în Soroca, însă cu tariful de doi lei, iar autorităţile spun că preţul de trei lei este prea mare pentru o călătorie.

Cu toate acestea, cert este că de astăzi, în oraş, circulă doar două autobuze, întrucât noua companie va presta servicii în curând, dar nu se ştie exact când.