Șoferii microbuzelor de rută din capitală, scutiți de taxele locale pînă la sfîrșitul anului

  • 5 aug. 2020, 8:26
  • 557
  • 1

Consilierii municipali au aprobat astăzi modificările la decizia 6/1 din 26.12.2019 „Cu privire la aprobarea și punerea în aplicare a taxelor locale pentru anul 2020", care prevede scutirea platei de taxă, în perioada 1 iulie - 31 decembrie anul curent, subiecți ai impunerii taxei locale pentru prestarea serviciilor de trasnport auto de călători, în municipiul Chișinău. 

Potrivit notei informative emise de Asociația patronale a operatorilor de trasnport auto, în perioada 1 aprilie și pînă pe 30 iunie anul curent, au fost retrase 210 microbuze, iar numărul lor continuă să scadă. Totodată, există riscul ca de la începutul anului școlar, în cazul în care elevii vor reveni la școală, muncipalitatea se va confrunta cu probleme majore ce ține de asigurarea trasnportării fluxului de călători în oraș, notează unimedia.info.

Scutirea transportatorilor a diminuat bugetul Primăriei cu 1,25 milioane lei în perioada martie - mai anul curent, iar din 1 iulie și pînă pe 31 august cu 0,91 mln lei. 

Amintim că la 9 iulie a anului curent, șeful interimar al Direcției generale transport public și căi de comunicație, a declarat în cadrul ședinței CMC că începînd cu 1 septembrie, rutele maxi-taxi ar putea să-și înceteze în totalitatea activitatea, iar 30% dintre locuitorii capitalei ar putea fi afectați de această decizie.