Peste 8700 de locuri de muncă vacante în Moldova. Cei mai căutați – asistenți medicali și polițiștii

  • 5 aug. 2020, 11:42
  • 631

Potrivit bazei de date a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă la data de 3 august 2020 erau în evidenţă 8731 locuri de muncă vacante, care pot fi accesate atât de femei, cât și de bărbați. Cele mai multe dintre ele sunt în Chișinău și Bălți, iar cele mai puține în Dondușeni – 30 și Dubăsari – 41.

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile 2100 locuri de muncă vacante, constituind cca 24% din numărul total de locuri vacante. Cele mai multe sunt disponibile în sectorul sănătății și în funcție de inspector sau de ofițer de poliție.

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă 6631 locuri de muncă, ce constituie 76% din numărul total de locuri de muncă vacante. Dintre care peste două mii sunt disponibile în industria textilă și confecții.

Muncitorilor necalificaţi le sunt puse la dispoziție următoarele locuri de muncă: muncitor auxiliar 533, muncitor necalificat în agricultură – 243, hamal – 75, paznic, spălător vehicule.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, se pot adresa la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa Portalul pieţei muncii: www.angajat.md, unde sunt postate locurile vacante oferite în fiecare raion, pe profesii.