400 de angajați ai Regiei „Autosalubritate”, ignorați de conducerea instituției de ziua lor profesională

  • 6 feb. 2020, 15:39
  • 1 272
  • 1

Nemulțumiri la Regia ”Autosalubritate”, după ce în ziua în care întreprinderea a împlinit 75 de ani de la fondare, conducerea instituției nu a văzut de cuviință să adreseze un mesaj de felicitare angajaților. 

Aflăm despre acest lucru dintr-o scrisoare transmisă pe adresa redacției Noi.md de angajat al întreprinderii care a dorit să-și păstreze anonimatul. 

Semnatarul scrisorii sugerează că directorul întreprinderii, Eugeniu Axentiev, a plecat intenționat în concediul de boală, din cauza auditului desfășurat la moment de inspectorii Cuții de Conturi. 

"Astăzi la întreprindere activează circa 400 angajați, care își fac cu demnitate serviciu ”nu prea la modă ” și în această zi ca și doctorii, profesorii, procurorii, judecătorii și polițiștii la sărbătorile profesionale, au așteptat o mică atenție, o modestă felicitare de la conducători. N-am avut onoarea..., ne-am mulțumit cu felicitări reciproce dar sincere, căci așa sîntem noi oamenii de la gunoaie... 

P.S. La Întreprindere își desfășoară activitatea Curtea de Conturi și din care motive bănuim noi, marele nostru conducător Eugeniu Axentiev, a fugit în concediu de boală", se arată în scrisoare. 

Întreprinderea Municipală Regia ”Autosalubritate” a fost creată în baza trustului ”Sanocistca” din orașul Chișinău la 5 februarie 1945, conform ordinului Comisariatului popular de servicii comunale al RSSM. Pe atunci, trustul era format din 40 de lucrători, care evacuau deșeurile cu 14 căruțe la periferia orașului. 

Ieri întreprinderea a împlinit 75 ani de la fondare.